Mesi, konačno - Patnja i povreda nisu jače od želje

Autor: Nemanja Janošev
nedelja 11.07.2021.
08:21
Izvor: Sportske.net

Argentinac je bio veoma emotivan nakon osvajanja svog prvog velikog trofeja sa reprezentacijom.

. EPA-EFE/Antonio Lacerda
. EPA-EFE/Antonio Lacerda

Povezane vesti

Kapiten selekcije Argentine i jedan od najboljih fudbalera sveta Lionel Mesi kazao je da je sudbia odredila da njegov prvi veliki trofej u reprezentaciji bude baš protiv najljućeg rivala Brazila.

Posle 95 minuta borbe, Argentina je pogotkom Anhela di Marije savladala Brazil u Riju minimalnim rezultatom. Praktično, Nejmar i drugovi nisu imali ozbiljniju šansu na duelu, doduše, ne može se ni Argentina pohvaliti na drugačiji način, ali su jednom bili precizni, što "karioke" nisu uspele da učine.

Tako je, neračunajući Olimpijske igre, Leo Mesi konačno došao do velikog trofeja sa Argentinom, što je predstavljalo veliki teret, kako za njega i njegovu porodicu, tako i za čitavu naciju.

"Mislim da je bog čuvao ovaj trenutak za mene, protiv Brazila u finalu i to u njihooj zemlji", naveo je Mesi i potom nastavio:

"Mislio sam na svoju porodicu kada se utakmica završila. Patili smo toliko puta. Otišli bismo na odmor i prvih nekoliko dana bili bismo veoma tužni. Sada će biti drugaćije".

Uspeh "gaučosa" je utoliko veći kada se čuju reči selektora Argentine Lionela Skalonija koji tvrdi da je jedan od najvećih igrača ikada igrao sa povredom.

"Kada biste samo znali način na koji je igrao finale, cenili biste ga još više. Ovako nešto ne možete da uradite bez igrača poput njega, čak i kada nije dovoljno spreman, kao što je to bio slučaj na ovoj i prethodnoj utakmici", otkrio je Skaloni.

Ovo je prvi veliki trofej za Argentinu posle 28 godina.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke