Mesi na raskršću - PET razloga kažu "DA" za Nejmarovu najveću želju!

Autor: Milovan Longinov
četvrtak 03.12.2020.
18:00
Izvor: Sportske.net

Nejmar je "uzdrmao" fudbalsku Evropu, da li bi se on vratio u Barsu ili bi voleo da mu se Mesi pridruži u Parizu? Glavno pitanje jeste - šta PSŽ u ovom trenutku može da ponudi Mesiju, a Barsa ne može?

EPA/QUIQUE GARCIA
EPA/QUIQUE GARCIA

Povezane vesti

Prva zvezda Pari Sen Žermena, Nejmar, poručio je da mu je glavni cilj za narednu godinu da ponovo zaigra sa Leom Mesijem.

Nakon što je ovu godinu obeležila Mesijeva želja da napusti svoju Barsu, postavlja se opravdano pitanje da li je Nejmar mislio da zaigraju zajedno u Parizu ili ponovo na Kamp Nou?

Katalonski mediji bavili su se stvarima koje PSŽ može da ponudi Mesiju, a Barsa ne, da li će one prelomiti?!

Ugovor iz snova

Ko god da bude novi predsednik, ne postoji šansa da Barsa finansijski može da parira Parižanima. U prevodu, PSŽ će sigurno ponuditi Mesiju daleko veća primanja nego što bi Barsa mogla po novom ugovoru. Po trenutnom, Mesi godišnje košta Barsu 100 miliona evra. Barsa ne može toliko da mu ponudi u novom ugovoru, a PSŽ će sigurno moći.

Tim za velika dela


Prošle godine su stigli do finala Lige šampiona i dokazali da su spremni za iskorak u Evropi. Dominacija u Francuskoj se ne dovodi u pitanje, domaći trofeji su praktično rezervisani za PSŽ svake godine. Sa Mesijem, uz Nejmara, čak i ako ode Mbape, PSŽ će svake godine napadati sve trofeje. 

Baner

Okružen prijateljima

Odlascima Luisa Suareza i Artura Vidala, Mesi je ostao usamljen, bez svojih najboljih prijatelja. To se naročito odnosi na Luisa Suareza, sa kojim je svakodnevno provodio vreme poslednjih pet godina. U Parizu su Nejmar, Di Marija i Leandro Paredes.

Fizički manje zahteva liga

Igranje u Ligi 1, Mesi bi mogao da produži svoj rok trajanja. Jasno je da bi Mesi mogao više da odmara, da se rotira i da bude svež u svakom trenutku. Premijer liga je daleko fizički zahtevnija, ali to nije sve, tamo bi morao da igra intenzivnije i da igra u ritmu kao u Barseloni.

Pariz

Mesi u Barseloni voli mirniji život, a kvalitet života je nešto što mu je veoma važno. Pariz je drugačiji grad, sigurno da nudi daleko kvalitetniji život sa sličnijom klimom nego što je kišoviti Mančester. Katalonski mediji čak ističu da bi Mesijeva lepša polovina, Antonela Rokuco, sigurno više volela da živi u Parizu, nego u Mančesteru.

Baner

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
No rules
Thursday, 03.12.2020
22:05

Gluposti. Niko mu nebi priznao dominaciju sa PSZ-om, to nebi bio njegov tim niti njegov uspjeh. Druga stvar, iako je klasa nevidjena u ovim gofinama bio bi u senci Mbapea i Nejmara, a PSZ povrh svega ima tuce napadaca. Nejmar, Mbape, Di Maria, Sarabia, Ikardi, Kaen, Hese..

avatar
Don Andres
Thursday, 03.12.2020
22:57

Ali messi nije napadac, apsolutno besprekorno bi se uklopio u psg na poziciju desetke. Pa sve i da tu budu i nejmar i mbape.

avatar
BlueBoy84
Thursday, 03.12.2020
20:47
avatar
Bádr Hari
Thursday, 03.12.2020
20:07

znaci moracu da napravim 50 profila sa grbom PSG i da pocnem da se bavim sudjenjem u Francuskoj ligi da bih podrzao mog idola Messija. :D

avatar
Amalainter
Thursday, 03.12.2020
19:49

Ako je pametan to ce i uraditi..Produzice sebi fudbalski zivot,zaraditi ogromne pare plus promovisati Svetsko prvenstvo u Kataru..