Mesi našao "manu" Gvardioli, zbog nje je fudbal ispaštao!

Autor: Lazar Nikolić
nedelja 13.11.2022.
16:30
Izvor: Sportske.net

Njihova saradnja donela je najveće uspehe Barseloni.

EPA/ALBERTO ESTEVEZ
EPA/ALBERTO ESTEVEZ

Povezane vesti

Lionel Mesi na terenu i Pep Gvardiola na klupi bila je dobitna kombinacija Barselone na prelazak iz prve u drugu deceniju 21. veka.

Gvardiolina revolucija u Barsi i čuvena tika-taka donele su "blaugrani" dve titule šampiona Evrope 2009. i 2011. godine, a Pepova ideja ne bi mogla da se realizuje na pravi način da Katalonci u svojim redovima tada nisu imali jednog od najboljih fudbalera u istoriji Lionela Mesija.

Argentinac nije zaboravio koliko je bilo dobro raditi sa sadašnjim menadžerom Mančester sitija, a u intervjuu za argentinske medije ofanzivac Pari Sen Žermena istakao je Gvardiolinu ogromnu ulogu u modernom fudbalu koja, zanimljivo, nije bila samo pozitivna po Mesijevom mišljenju.

"Gvardiola je mnogo naškodio fudbalu, jer je ono što smo uradili izgledalo tako jednostavno da su svi hteli da ga kopiraju. Nakon te faze video sam mnogo 'Gvardiole' u drugim ligama i klubovima , a onda shvatite šta smo uradili. 

Bez sumnje, Gvardiola ima nešto posebno kada gleda utakmice, zna da ih pripremi i da prenese ono što je video", rekao je Mesi.

Ako pitate Barsine navijače, za Mesija i Gvardiolu postoje samo "jeftine" kopije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke