Mesi, Nejmar te čeka!

Autor: Boris Jovanović
utorak 06.07.2021.
08:01
Izvor: Sportske.net

Brazil minimalcem u finale, Nej ne krije šta želi!

EPA-EFE/ANTONIO LACERDA
EPA-EFE/ANTONIO LACERDA

Povezane vesti

Brazil nije bio tako ubedljiv kao pre dve godine u finalu protiv Perua, svejedno, dobili su minimalnim rezultatom i igraće za odbranu Kope.

Jedini gol postigao je Lukaš Paketa na asistenciju Nejmara u 35. minutu. Od samog početka golman "Inka" Pedro Galese je bio na iskušenjima, Ričarlison, Nejmar i Kazemiro su ga testirali. 

Na drugoj strani, Ederson samo posmatrač, sve do 50. minuta kada ga je Đanluka Lapadula zaposlio, ali je golman Sitija dobro reagovao. Probao je i Razijel Garsija, dok je na drugoj strani Brazil, čini se oštećen za penal dvadesetak minuta pre kraja kada je srušen Ričarlison.

Peru je mogao da šokira domaćina na stadionu Nilmar Santos kada je Kalijens glavom pogodio stativu nakon što je Ederson izleteo u prazno.

Minimalac za trijumf, sada Brazilci čekaju ishod duela Argentine i Kolumbije koji je na programu naredne noći i ne kriju da žele "Gaučose" u najvećem derbiju južnoameričkog fudbala. 

Selektor Tite je izjednačio rekord Loba Zagala od 12 mečeva bez poraza na Kopa Amerika, ovo je drugo finale u nizu, podsetimo Brazil je takođe na domaćem terenu osvojio deveti trofej.

"Navijam večeras za Argentinu, imam prijatelje tamo, pre svih Mesija, voleo bih da igramo sa njima u finalu i da pobedimo", rekao je Nejmar.

Poslednji put kada su igrali za trofej, pre 14 godina u Venecueli, Brazil je slavio 3:0. 

Do sada na turniru Nejmar je dao dva gola i imao tri asistencije, dok je Mesi fenomenalan sa po četiri gola i asistencije. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke