Mesi nezadovoljan Poketinom, PSŽ dovodi tandem legendi?!

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 06.12.2021.
20:35
Izvor: Sportske.net

U Parizu ponovo tenzije...

EPA-EFE/LUKAS BARTH-TUTTAS
EPA-EFE/LUKAS BARTH-TUTTAS

Povezane vesti

Maurisio Poketino je već nekoliko nedelja na tankom ledu u Parizu, a danas je stigla informacija koja je dodatno uzburkala strasti. 

Navodno, Lionel Mesi i njegovo okruženje nemaju poverenje u taktičke zamisli Maurisija Poketina. Francuski mediji takođe ističu da se igračima u svlačionici ne sviđa način na koji Poketino rešava određene situacije u međuljudskim odnosima, da nema dovoljno čvrstu ruku, a to uglavnom dovodi do potpunog raskola u velikim ekipama. 

Izvori bliski klubu takođe tvrde da je Poketino isuviše fleksibilan i da to ima kontraefekat u "najtežoj" svlačionici na svetu. 

Odmah nakon toga usledio je i nastavak priča, pogađajte - Zinedin Zidan, ali to nije sve, jer se pominje i Arsen Venger!

Spekuliše se da unutar kluba Venger ima ogromno poštovanje, da bi mogao da bude od ogromne pomoći, ali ne u trenerskoj ulozi, koju bi preuzeo Zinedin Zidan.

Zidan takođe gleda pozitivno ka potencijalnoj saradnji sa Vengerom, tako da je priča oko dolaska u PSŽ ponovo aktuelna.

I pored svega toga, Poketino veruje da ima poverenje svlačionice.

"Dobro se osećam i osetim podršku igrača i prilično sam smiren. Mi smo svesni procesa u kom se nalazimo, da možemo da budemo bolji u mnogo segmenata igre. Ali znamo koji je naš put i krajnji cilj. Nakon oluje, dolazi sunce i opet ćemo moći da uživamo", rekao je Poketino.

PSŽ će završiti kao drugi u grupi u Ligi šampiona, a biće veliko pitanje da li će Poketino dočekati osminu finala u februaru.

Zanimljivo, na isti način otišao je pre samo godinu dana Tomas Tuhel, zbog loših rezultata u Ligi 1, što zaista zvuči razočaravajuće kada je u pitanju uprava Parižana.

Priča je i sada potpuno slična - trener  ne može da kontroliše jaku svlačionicu, ali, igrače je nemoguće promeniti, trener je samo jedan. 

Parižani još uvek nisu naučili da nije do trenera, ali izgleda da veruju da Zidan jedini može da probudi zvezde i sklopi ih u celinu i jedan tim, dostojan imena koji ga čine...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke