Mesi otvorio dušu i ovo treba da boli svakog navijača na svetu, ne samo Barsine...

Autor: Milovan Longinov
petak 08.10.2021.
23:16
Izvor: Sportske.net

Argentinac je dao svoj prvi veliki intervju od dolaska u Parizu.

EPA-EFE/IAN LANGSDON
EPA-EFE/IAN LANGSDON

Povezane vesti

Kada Mesi priča, onda se fudbalski svet dobro protrese.

Znamo svi kako je protekao onaj čuveni intervju sa Rubenom Urijom za Goal.com nakon što ga je Hosep Marija Bartomeu izigrao i naterao da ostane u Barsi.

Godinu dana kasnije, Mesi ne da nije želeo da ode, nego nije mogao da zamisli ni sebe u drugom klubu, ni život svoje porodice u nekom drugom gradu.

Mesi je u Barselonu stigao 2000. godine iz Rozarija, veći deo svog života proveo je u Barseloni, a ne u domovini.

Ipak, posledica očajnog rada prethodne uprave dovela je do toga da Mesi nije imao prostora za opstanak. Njegov ugovor koštao bi Barsu bankrota, makar su u to ceo svet uverili sadašnji članovi uprave.

Mesi je u intervjuu za "Frans fudbal" govorio o trenutku kada je morao da napusti Barselonu.

"Barsa je izdala saopštenje u kojem je objavila da neću moći da ostanem. U tom trenutku počeo sam da se preispitujem o tome kako ću uopšte moći da se vratim svojim fudbalskim aktivnostima, da izaberem klub koji će da upotpuni moju karijeru. Iskreno, nijednog trenutka nisam ni pomislio da ću napustiti Barsu. Došao sam u Barselonu da se pripremim za novu sezonu i za prvi trening nakon odmora. Vratio sam se sa odmora sa namerom da sutradan potpišem novi ugovor i počnem da treniram, a onda su mi rekli da to više nije moguće. Bio sam očajan. Priznajem da nikada u životu nisam sebe mogao ni da zamislim u svlačionici nekog drugog kluba", priznao je Mesi.

PSŽ je bio najbrži, Siti je verovali ili ne, istog tog dana, 5. avgusta objavio transfer Džeka Griliša, a kasnije je Pep Gvardiola priznao da ni sanjao nije da će Mesi biti dostupan. Šanse su ostale minimalne za ostale klubove koji nisu imali novca da pariraju Parižanima, ali nije ni stvar novca, već i ambicije da se napadne Liga šampiona koju Mesi čeka već šestu godinu.

"Dobio sam i druge ponude, ali moram priznati da su pregovori sa Pari Sen Žermenom bili laki i brzi. Bio sam oduševljen projektom, ambicijom kluba, grupom igrača, sve te stvari olakšale su mi pri izboru. Zahvalan sam Pari Sen Žermenu koji me je poštovao i brinuo o svemu od samog početka. Pokazali su da me zaista žele i da misle na sve. Sada sam srećan što sam ovde", naglasio je Mesi.

Liga šampiona nije samo Mesijeva, već i opsesija čitavog Pariza.

"Liga šampiona je san svakog igrača. Klub na ispunjenu tog cilja radi već nekoliko godina. To je sjajno takmičenje, verujem da ova grupa igrača može da ga osvoji. Ima tu još mnogo jakih timova kao što su Čelsi, dva Mančestera, Real Madrid, Bajern, Inter... Mi imamo sjajne individualce, potrebno je još da se upoznamo da budemo jači kao tim. Ligu šampiona osvaja timska igra", rekao je između ostalog Mesi.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke