Mesi otvorio dušu - istina o rivalstvu sa Ronaldom

Autor: Aleksandar Golubović
subota 04.12.2021.
11:41
Izvor: Sportske.net

Zanimljiv intervju Argentinca.

EPA-EFE/YOAN VALAT
EPA-EFE/YOAN VALAT

Povezane vesti

Najbolji fudbaler sveta Lionel Mesi sa razlogom zavređuje medijsku pažnju nakon osvojene sedme Zlatne lopte, a to je bila prilika da u intervjuu za "Frans Fudbal" otvori mnoge teme u izuzetno bogatoj i trofejnoj karijeri.

Za početak, govorio je o skromnom poreklu i vrednostima koje mu je porodica usadila.

"Dolazim iz radničke porodice. Moj otac je radio po ceo dan i živeo sam u skromnom okruženju, ali hvala Bogu ni u čemu nismo oskudevali. Porodica me je naučila poštovanju i odmerenosti. Odrastao sam sa ovim osobinama. Kada sam kao 13-godišnjak stigao u Barselonu, te vrednostima se nastavio da primenjujem", rekao je Mesi u intervjuu za "Frans fudbal".

Istakao je da kada je stigao u Barselonu nije razmišljao o povratku u Argentinu, iako adaptacija u Kataloniji nije tekla lako.

"Istina je da je prva godina bila teška, ali nisam razmišljao da se vratim. Kako je vreme odmicalo sve sam bio sigurniji u snove da ću postati profesionalni fudbaler", rekao je Mesi dodajući da po dolasku u PSŽ nije želeo da uzme Nejmarovu "desetku", pa se opredelio za dres sa brojem 30.

Naglasio je da mu je rivalstvo sa Kristijanom Ronaldom pomoglo da izraste u što boljeg igrača.

"Uvek želim da se takmičim sa samim sobom ne gledajući šta drugi rade. Godinama sam igrao u istoj ligi sa Kristijanom. Mislim da je to veličanstveno i pomoglo nam je da ostvarimo ovakve karijere, ali bez takmičenja sa bilo kim. Želim da bude svoj i poboljšam sebe bez želje da se takmičim sa drugima", naveo je as PSŽ-a.

Za kraj, skromno je poručio da nikada nije smatrao sebe najboljim fudbalerom na svetu.

"Za mene je više nego dovoljno da me smatraju jednim od najboljih u istoriji. To je nešto o čemu nisam ni maštao", zaključio je Mesi.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke