Mesi otvorio dušu, navijači Barselone saznali važnu stvar!

Autor: Aleksandar Golubović
ponedeljak 01.11.2021.
08:40
Izvor: Sportske.net

Argentinac govorio za katalonski Sport.

EPA-EFE/IAN LANGSDON
EPA-EFE/IAN LANGSDON

Povezane vesti

Poznati argentinski fudbaler Lionel Mesi, prvi put od iznenađujućeg odlaska iz Barselone, govorio je o klubu u kojem je stasao otkrivši želju da se jednog dana vrati na "Kamp Nou", ali u potpuno novoj ulozi.

"Istina je da je velika promena, što sam rekao i u to vreme. Nisam mogao da zamislim. Srećom već sam se privikao, deca su u školi, manje ili više smo ušli u dnevne rutine. Srećni smo", istakao je Mesi na početku razgvora za katalonski Sport.

Sa distance od dva meseca od odlaska iz Barselone, Mesi je podelio kako sada gleda na taj momenat.

"Danas kada pratim utakmice, to generiše stvari i podseća na dane kada sam igrao mečeve na "Kamp Nou", ljude iz kluba...Sada sam, kao što sam rekao smireni, prihvatio sam život ovde i razmišljam o svemu što dolazi na ličnom i profesionalnom planu", rekao je on.

Potvrdio je da bi igrao besplatno, kao što je predsednik Đoan Laporta rekao u avgustu kada je došlo do rastanka.

"To je istina, kao što sam objasnio prilikom odlaska. Učinio sam sve da ostanem. Nikada nisam upitan da igram besplatno, već da smanjim svoju platu za 50% i to sam učinio bez ikakvih problema. U poziciji smo da mnogo pomognemo klubu. Želja mene i porodice bila je da ostanemo u Barseloni", rekao je Mesi dodajući:

"Reči predsednika su me povredile, jer mislim da to nije trebalo da iznosi u javnost. Prebacio je loptu na moju stranu i nije razmišljao o poslednica do kojih to može da dovede. To kod ljudi proizvodio sumnju i mislim da to nisam zalužio", rekao je Argenitnac.

Rekao je da još ne zna gde će kada mu istekne ugovor sa PSŽ-om, ali da je siguran da će po završetku karijere živeti u Barseloni.

"To je želja mene i supruge. Ne znam kada ću završiti sa PSŽ-om, ali sigurno je da ću živeti u Barseloni. Oduvek sam pričao da želim da pomognem klubu na način na koji mogu da budem koristan. Voleo bih da budem tehnički sekretar u jednom trenutku. Ne znam da li će to biti u Barseloni ili negde drugde. To je samo mogućnost. Ali želim da doprinesem klubu kojeg volim i kojem želim da nastavi da raste i bude najbolji na svetu".

Uprkos velikim problemima sa kojim se suočava, Mesi je pohvalio igru Barselone.

"Kada se vrate Kun i Dembele biće od velike pomoći. Klub će uvek biti tu jer je jedan od najboljih na svetu. Uvek će se boriti za trofeje i ciljeve, došli oni pre ili kasnije", istakao je Mesi dodajući da je u kontaktu sa Kunom, Busketskom i Albom.

Mesi je ovaj intervju dao u trenutku kada se i dalje priča o njegovoj bledoj partiji protiv Lila u petak uveče, zbog čega je izveden na poluvremenu. Razlog je ipak blaža povreda kolena zbog koje je i dalje neizvestan sa sudar sa Red Bul Lajpcigom u sredu u Ligi šampiona.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke