Mesi vs Mbape - Runi dao svoj sud!

Autor: Stefan Matić
četvrtak 18.08.2022.
18:15
Izvor: Sportske.net

Francuz "poleteo" posle produžetka ugovora.

EPA
EPA

Povezane vesti

Kilijan Mbape je i tokom ove godine bio na meti Real Madrida. 

U jednom trenutku se i činilo da ćemo ga videti u "kraljevsko-belom" dresu, ali je PSŽ odigrao "kontru". Francuski klub je na kraju dogovorio produžetak saradnje sa Francuzem do 2025. godine, u jednom od najskupljih poslovanja u svetu fudbala.

Naime, katarski vlasnici će do kraja ugovora isplatiti neverovatnih 435 miliona evra Francuzu. Dogovor se sastoji iz tri faza. Prva jeste to što je Mbape odmah po potpisu dobio 100 miliona evra kao bonus za vernost. Zatim imamo tri godine saradnje, svaka godina je 50 miliona neto za Mbapea, ali klub će morati da isplati ukupno 300 miliona evra zbog poreza i ostalih taksi. I treća isplata ide Monaku. "Kneževi" su imali klauzulu vrednu 35 miliona evra koja se aktivira ukoliko Mbape potpiše produžetak saradnje. 

Dosta novca, a izgleda da su cifre malo i udarile Mbapeu o glavu. Već u prva dva kola Lige 1 vidimo ponašanje "primadone" od strane mladog Francuza. Ofanzivac ne prati akciju ukoliko lopta ne ide njemu, a videli smo i par rasprava sa Mesijem i Nejmarom. Scena koja je "podigla" fudbalski svet, jeste gde Mbape ramenom ima jači kontakt sa Mesijem što je prokomentarisao i Vejn Runi. 

"Igrač sa 22-23 godine ramenom ide na Mesija... Nikada nisam video veći ego u mom životu. Neka neko podsetim Mbapea da je Mesi u njegovim godinama već imao četiri Zlatne lopte", izjavio je trener DC Junajteda za DeparSports. 

Galtije će imati pune ruke posla. Njegov tim deluje dobro na terenu, ali pitanje je kakva je atmosfera u svlačionici. 


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke