Mesi zna gde je problem: "Ne smemo da primamo golove u svakoj utakmici"

Autor: Nikola Miloradović
subota 29.09.2018.
21:36
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Barselone i treći put zaredom nisu uspeli da slave u španskoj Primeri.

Epa/Juanjo Martin
Epa/Juanjo Martin

Povezane vesti

"Mini kriza" za pulene Ernesta Valverdea, nakon remija sa Đironom i poraza od Leganesa, fudbaleri Barselone rezimizrali su na svom stadionu protiv Atletik Bilbaa (1:1).

Lionel Mesi je meč počeo na klupi za rezerve, podsetimo da su protiv Leganesa na klupi od starta bili Luis Suarez i Alba.

Rotiranje se Valverdeu još jednom nije isplatilo, postigli su gol za izjednačenje u 84. minutu, pa su jedva došli i do boda.

Nakon utakmice oglasio se i Mesi, koji je u igru ušao u 55. minutu, a u smiraj utakmice je upravo on asistirao Muniru za izjednačujući pogodak.

"Nema nervoze. Postoji puno stvari koje moramo da popravimo, ali ovo je samo početak jedne veoma duge sezone u ligi", izjavio je Mesi.

On se ipak složio da Barselona ne bi trebalo da prima ovoliko golova, u mreži Barselone završilo je osam pogodaka u prvih sedam kola.

"Ne smemo da primamo golove u svakoj utakmici. Imamo ekipu i igrače da budemo jaki, tako da nema potrebe da zavisimo od pojedinaca", dodao je Argentinac.

Podsetimo da je Barsa ostala bez Samuela Umtitija, štoper je doživeo povredu i mogao bi van terena da provede nekoliko meseci.

Barseloni slede dve teške utakmice, najpre gostuju na "Vembliju" ekipi Totenhema u Ligi šampiona, a potom pred reprezentativnu pauzu idu na "Mestalju", gde će ih ugostiti Valensija.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ixyco96
Sunday, 30.09.2018
21:30

haha. a vala ne smemo ni leganesu da damo samo jedan.

avatar
P. S.
Saturday, 29.09.2018
23:46

Koliko ja vidim problem je samo u rezultatima. Istom ovakvom igrom su prošle sezone uzimali bodove i nije bilo problema. Ako bi mogli nekako do titule nerešenim rezultatima i porazima, pod uslovom da Real i Atletiko urade isto to uz bar po jedan poraz više, onda ni ovo ne bi bio problem i mogli bi smo Valverdea da gledamo i u narednoj sezoni.

avatar
_mladenq
Sunday, 30.09.2018
00:42

haha, bukvalno

avatar
ixyco96
Sunday, 30.09.2018
21:28

ali opet su prosle imali jedan poraz i to u poslednjem kolu primere

avatar
ISTINA BOLI
Saturday, 29.09.2018
23:21

Izjava u rangu osnovca! Najveci problem Barselone je vezni red,jer oni i dalje zele da igraju kako su igrali pre 10 godina,tika-taka,ali Buskets,Iniesta i Cavi u najboljim danima,naspram Buskets pred penzijom,Rakitic i Vidal je razlika nebo i zemlja,ova druga trojka,ne bi tika-taku u nasoj ligi uspesno odigrala,onda i napad,nekada Anri/Eto/Vilja/Mesi/Zuba/dobar Suarez,sada setajuci Mesi,Kutinjo,Dembele i Suarez kvaliteta Andrije Kaludjerovica,samim tim,svaka ekipa koja ulozi malo zelje,moze dobiti ekipu koja se ne trudi. U zadnje 3 godine,koliko je puta Mesi krenuo da vrsi presing na protivnicku odbranu? Mozda 2,a do pre 3 godine,svaki protivnicki posed je napadao,em to,em losiji igraci i eto problema,a uprava je sve to uspela da dodatno unisti,davajuci plate sakom i kapom,bolje je bilo igrati za Barsu,nego za Siti i PSG,plata redovna,veca i jos si na moru.

avatar
P. S.
Sunday, 30.09.2018
18:28

Ne znam odakle ti ideja o tome šta oni žele? Pre 10 godina su igrali kako su igrali, možda su želeli nešto drugo, ali sa igračima koji su u proseku visoki 165cm to je naprosto bio najracionalniji (da ne kažem i jedini) izbor ukoliko žele na sam vrh, pod uslovom da tehnički to mogu da iznesu - a mogli su. Naravno borbenost je bila ultimativni faktor. Poslednjih godina to što igra Barsa nema nikakve veze sa tim što su igrali pre 10 godina, a kod samih fudbalera ne primećujem želju ni da uopšte igraju, a kamoli kao pre 10 godina. Dakle sve je stvar trenera i 'stručnog tima', a šta oni 'žele' gledamo već 5 godina. Pod 1: vidiš li ti i 10% borbenosti kod ovih fudbalera kakvu su imali ti od pre 10 godina koje pominješ? Da li su bezumna luzerska taktika i elementarno nepoznavanje fudbala Valverdea i njegovog prethodnika Enrique-a, te njihovo sistematsko uništavanje tima i igrača koje traje već godinama, glavni i jedini razlog odsustva svake borbenosti kod igrača (pored svega ostalog) ili je uz to i mentalni sklop ovih toliko različit od onih, to je već za analizu i diskusiju, ali bilo kako bilo borbenost = 0. Koliko puta si video da pojedine ekipe borbenošću uspevaju da nadoknade manjak kvaliteta? A koliko si puta video da manjak kvaliteta neborbenošću, indolencijom, nezainteresovanošću itd. ostaje na vrhu? Ja nikada. Naravno da je mnogo lepše živeti na moru, a uz to dobijati istu ili bolju platu negoli u kišovitoj i hladnoj Engleskoj, pod uslovom da ti je neko da.

avatar
P. S.
Thursday, 04.10.2018
13:05

Sad tek vidim koliko sam smešan što sam ti išta odgovorio. Živ ti nama bio.... :D

avatar
ISTINA BOLI
Sunday, 30.09.2018
23:55

Sta odakle mi ideja? Pa 95% napada krecu sa kreiranjem kao sto su kretali i pre 10 godina,Mesi uzme loptu na nekih 35m od gola i onda uz pomoc duplih pasova zeli da dodje do pozicije suta i tako iznova i iznova celu utakmicu,samo je problem,sto je nekada kretao sa 30 metara,gde oko njega nikog nije bilo,zato sto je imao velemajstore iza sebe,koji bi ga vrhunskom loptom ostavili u toj poziciji,a ispred bi imao prostora,jer su defanzivci cuvali tipa Ronaldinja,a sada ko ce posvetiti vise paznje nekom Muniru ili ovakvom nikakvom Suarezu? Kao druga stvar,kada ti igra toliko zavisi od jednog igraca ofanzivno,onda je logicno da ces gledati sta on radi i defanzivno,a Mesi tu vec godinama ne postoji i iskreno da sam na mestu bilo kog igraca Barselone,ne bih potrcao,jer sto bih,vidim prvu zvezdu ekipe kako se duri i prigovara svima i sada ja kao trebam da ginem da on opet izgubi loptu pa da se opet duri dok ja opet ginem? Pa logicno da ne zele ljudi,jedini koji se trudi je Ter Stegen,ali ce i on polako prestati,eno dobio udarac za sta? Za koga? Sto se trenera tice,nije problem u treneru,Barselona pravi rezultate tacno onakve za sta imaju kvalitet,tipa Barsa je osvajala ligu,pobedjujuci timove koji su na papiru slabiji od njih,dok su Real i Atletiko tu kiksali,jedino gde je Barselona za vreme Enrikea i Valverdea izgubila gde je jaca bila,jeste protiv Rome,ali to je i normalno,jer ne mozes bas uvek pobediti nekog slabijeg od tebe. Sve u svemu,najveci problem jeste uprava,koja je dozvolila da se plate dele svima kako ko zeli,da se i Mesiju,bez obzira koliko on bio legenda kluba i bitan igrac,godisnje sa porezima daje 100m eura,ejjjj 100m eura godisnje na platu jednog igraca,pa onda pod pritiskom navijaca za balavca nekog 150m,pa za Kutinja isto 150m iako reano vredi 60ak i onda zelite navijace i kriv vam trener,pa sa ovom ekipom Barse su obojica ostvarivali i vise nego dobre rezultate,nego vi ili ne vidite koji bunar od ekipe postaje Barselona ili ne zelite da vidite,ali ova Barselona po imenima igraca i njihovom kvalitetu,nije nista bolja od Celzija,a Celzi nije nista posebno,eto to je Barselona.

avatar
Barcelonista
Saturday, 29.09.2018
22:39

Znaci Rakitic, Pike, Vermalen slobodno jedno mjesec dana pauzu da naprave, da se ne pojavljuju. Aj ovaj Vemalen i ne igra, ali svakako treba jos manje :-). Semedo obavezno treba da igra desnog beka, Suarez....mislim sto reci za njega ppffffff.Treba probat Malkoma kao najisturenijeg, jer Suki mashi sve koliko da je slijep hahahaha. I da, sto prije novi trener :-)

avatar
Tata Messi
Saturday, 29.09.2018
21:45

Valverdei njegove rotacije su najveci problem