Mesija ne zanima "Zlatna kopačka", nešto drugo ga muči!

Autor: Nikola Miloradović
petak 24.05.2019.
22:16
Izvor: Sportske.net

Argentinac će najverovatnije još jednom poneti nagradu za najboljeg strelca u evropskim ligama, ali na umu su mu u ovom trenutku druge stvari.

EPA-EFE/PETER POWELL
EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Kako stoje stvari, Lionel Mesi će poneti i šesti "Zlatnu kopačku" u svojoj karijeri.

Ove sezone je postigao 36 golova u španskoj Primeri, kada se u obzir uzme indeks takmičenja (2), Argentinac je sakupio 72 boda.

Prati ga Kilijan Mbape, koji večeras protiv Remsa može da popravi skor, sa 32 gola, odnosno 64 boda, treći je Fabio Kvaljarela sa 26 pogodaka u Seriji A, odnosno 52 boda na tabeli najboljih evropskih strelaca, poput Mbapea i iskusni Italijan ima još jedno kolo da popravi rezultat.

Ipak, jasno je da će Mesija teško stići, što znači da Argentincu sleduje i šesta nagrada za najboljeg strelca u Evropi, ali u ovom trenutku, on ne razmišlja o tome.

Naime, Lionel Mesi je toliko razočaran zbog ispadanja od Liverpula u Ligi šampiona, da ga poraz na "Enfildu" od 4:0 još uvek proganja.

Podsetimo, Barsa je uz dva gola Mesija slavila na svom stadionu sa 3:0, nedelju dana kasnije izgubili su u Liverpulu sa 4:0, te su "Redsi" otišli u veliko finale.

"Iskreno, ni ne mislim o Zlatnoj kopački. Nije mi uopšte u glavi. Ono što se dogodilo u Liverpulu mi je u glavi", izjavio je Argentinac.

Dakle, još ga boli težak poraz, posebno jer je Barselona i prošle sezone na sličan način ispala iz elitnog takmičenja, slavili su sa 4:1 na svom terenu protiv Rome, da bi u "Večnom gradu" doživeli poraz od 3:0, što je bilo dovoljno da "Vučica" zbog golova u gostima ode u polufinale.

Ipak, imaće čime da se uteši, osvojio je Primeri, igraće i finale Kupa kralja u kojem je njegova Barselona veliki favorit protiv Valensije, a kako stoje stvari čeka ga još jedno veliko individualno priznanje u vidu "Zlatne kopačke".

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
P. S.
Saturday, 25.05.2019
16:22

A to u Liverpulu je izgledalo dosta rutinski, bar koliko i osvajanje Primere. Vidljiv je napredak i da su, kako kazu dosta toga naucili u Rimu, pa je i sam pristup debaklu bio nekako opusteniji i profesionalniji, bar u smislu izbegavanja duela, komunikacije igraca na terenu i u tunelu, pa sve do reakcija kod primljenih golova i izjava za stampu nakon utakmice.

Sa ovim iskustvom ocekujem da dogodine, nakon 5:0 na Camp Nou i 6:0 u revansu, ne bude uopste postavljeno pitanje poverenja treneru, jer je to zapravo nekorektno posle samo nekoliko poraza u sezoni. Drugi timovi gube i po 10-15 utakmica, ne osvajaju nista, neki cak ispadaju iz lige, pa opet... nisu bas svi smenili svoje trenere.

Mnogo je bitnije uzivati u lepom fudbalu koji forsira Valverde i radovati se vecini pobeda koje su logicna posledica toga, negoli praviti pitanje oko jednog poraza. :D

avatar
Boixos_Nois
Saturday, 25.05.2019
10:44

4 titule LŠ-a,
6x najbolji strijelac LŠ,
najbolji prosjek golova po utakmici u LŠ u istoriji,
10 titula Primere,
7 nagrada za najboljeg igrača Primere, (vjerovatno) uskoro i 8
najbolji strijelac Primere ikada,
najbolji asistent Primere ikada,
28 golova i 14 asistencija u 33 odigrana finala
6 zlatnih kopački,
5 zlatnih lopti,
najbolji igrač SP-a,
2x najbolji igrač Kopa Amerike,
najbolji asistent Kopa Amerike u istoriji,
najbolji strijelac, asistent i igrač SP-a do 20 godina,
zabio najmanje 2-3 gola svim najjačim klubovima: Liverpulu, Totenhemu, Junajtedu, Sitiju, Arsenalu, Celziju, Realu, Atletiku, Sevilji, Valensiji, Viljarealu, Juventusu, Romi, Bajernu, Leverkuzenu, PSŽ-u, Lionu itd...

Kakva karijera... O tome, ko je bolji Maradona ili Mesi se može raspravljati ali nema diskusije ko ima najuspješniju karijeru u istoriji fudbala.

avatar
04
Saturday, 25.05.2019
18:22

Ali, ali... izlizani je dao gol Bufonu makazicama i dao je 3 gola De Hei na SP... zar to nije bar 2 puta veće od svega što si ti nabrojao? 😂😂😂

avatar
El Clásico
Saturday, 25.05.2019
03:33

Njega svakako najviše muči što ću ja da napišem: da si neki igrač ti bi pobedio Liverpool i ne bi ispao ili gde si bio protiv Liverpoola ili što im nisi dao gol pa ne bi ipao itd. :D

avatar
xman
Saturday, 25.05.2019
20:09

Mesi je veliki igrac, jedan od najvecih..ali, fudbal igra 11 igraca, i u toj igri ekipa Livera je potpuno nadigrala ekipu barse.. Ne moze ni Mesi sve sam

avatar
RocknRolla
Saturday, 25.05.2019
02:12

Mesi naklon do poda genije,dao 50 golova ove sezona a u 2019. sigurno bar 80 ce dogurati, uz nekih 25 aistencija. Njegova izjava govori gde je Gvardiola sad,kakav Valverde,nego tako izmedju redova prica koliko mu treba liga sampiona,covek osvaja ligu vec 10 godina. Uz pravog trenera kao Pep Mesi bi u karijeri imao 150 golova visee dosad... Genije sa loptom,zlatna lopta za 2019/2020 pripada njemu a verujem i sledeca i tako dok ne ode u penziju imace jos tri bar.

avatar
Jean-Luc Picard
Saturday, 25.05.2019
00:14

Koliko je samo velikana propatilo zbog Liverpula :) Navici ces se Leo xD