Mesijas blistao u Đenovi, Napoli od gotovog napravio veresiju

Autor: Aleksandar Golubović
sreda 01.12.2021.
22:40
Izvor: Sportske.net

Brazilac igra kao preporođen.

EPA-EFE/LUCA ZENNARO
EPA-EFE/LUCA ZENNARO

Povezane vesti

Fudbaleri Milana rutinski su slavili na gostovanju Đenovi 3:0 u meču 15. kola Serije A koji je sa dva gola obeležio izvanredni Žunior Mesijas, pa su se nakon kiksa Napolija u Sasuolu približili lideru šampionata na svega bod zaostatka.

Brazilac je nakon podviga u Madridu upisao i prve golove za "Rosonere" u prvenstvu, ali nije počelo blistavo za goste iz Milana.

Veliki peh zadesio je Milan već u petom minutu kada je Simon Kjer zbog povrede morao da napusti teren, a umesto njega ušao je mladi Mateo Gabija.

To nije poremetilo tim Stefana Piolija da ostane dosledan ofanzivnoj igri, a nagrada je stigla već u 10. minutu kada je Zlatan Ibrahimović iz slobodnog udraca postigao gol i doveo goste iz Milana u vođstvo.

Kako je meč odmicao pretežno se igralo na sredini terena, bez pregršt prilika na obe strane.

Prava majstorija i prodor viđeni su u 42. minutu od strane Brahima Dijaza, ali je udarac otišao malo iznad gola Salvatorea Sirigua.

Milan je u drugom minutu nadoknade uvećao prednost Milana na 2:0 kada je Mesijas postigao izuzetan gol glavom.

Brazilac je sjajno reagovao u nimalo lakoj situaciji i udarcem u dalji ugao doveo Milan do sigurnih 2:0, a sebi priv gol za "Rosonere" u Seriji A.

Milan je stavio tačku na meč u 61. novim golom Mesijasa. Za razliku od svog prvog gola, Brazilac je ovaj put pogodak postigao nogom i to preciznim udarcem u suprotan ugao, a egzekuciji je prethodila asistencija Dijaza.

Napoli u drugom poluvremenu stigao do dva brza gola prednosti u odnosu na Sasuolo, ali su u nastavku meča primili domaći neutralisali vođstvo i stigli do 2:2.

Vođstvo izabranicima Lučana Spaletija doneo je Fabijan Ruiz u 51. minutu, a ovaj fudbaler je to učinio na veoma lep način levom nogom posle asistencije Pjotra Zjelinskog.

Devet minuta kasnije Poljak je uposlio izvanrednog Drisa Mertensa, koji je u svom stilu zagospodario kaznenim prostorom i između dvojice čuvara savladao Konsiljija.

Meč je dobio na neizvesnosti kada je Đanluka Skamaka u 72. minutu prepolovio prednost gostiju iz Napulja i to je učinio na izvanredan način.

Sasuolo je do izjednačenja stigao u 89. minutu pogotkom Đan Marka Ferarija, koji je glavom postigao izvanredan gol i uveo meč u potpunu dramu.

Defrel je u nadoknadi vremena poveo sa 3:2, ali je gol nakon pregleda VAR-a poništen zbog navodnog faula Domenika Berardija.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke