Mesijeva sezona karijere - Dva cilja i puta do večnosti

Autor: Lazar Nikolić
utorak 27.09.2022.
16:15
Izvor: Sportske.net

Sad ili nikad!

EPA-EFE/Villar Lopez
EPA-EFE/Villar Lopez

Povezane vesti

Lionel Mesiju u svojoj prebogatoj karijeri fali samo jedan trofej, onaj najvredniji, koji se dodelju prvaku sveta.

Argentinac koji je ovog juna napunio 35 godina verovatno poslednju priliku da podigne "boginju" imaće na Mundijalu u Kataru koji počinje za manje od dva meseca.

"Gaučosi" ne važe za jednog od najvećih favorita na turniru, ali kada imate Mesija u timu sve je moguće.

„Ova sezona je posebna zbog Mundijala, ali to ne bi trebalo da utiče na nas. To takmičenje je teško osvojiti, jer ne pobeđuje uvek najbolji. Pripremamo se za sve izazove koji nam mogu doći na putu do tog cilja“, rekao je Mesi na početku razgovora za meksičke medije.  

Pored Svetskog prvenstva u Mesijevov fokusu je i trofej Lige šampiona koji njegov sadašnji klub Pari Sen Žermen "očajnički" želi u svojim vitrinama. Argentinac se nada da uz pomoć vanserijskih saigrača kakvi su Mbape i Nejmar mogu do tog cilja.

"PSŽ ima isti cilj kao i u prošle dve godine. Svi znaju da želimo da osvojimo Ligu šampiona. Prošle sezone smo ispali od Reala i to je bilo jako teško za mene. Odigrali smo dve jako dobre utakmice, a mali detalji su odlučili", smatra Mesi.

Jedan od najboljih fudbalera na planeti pohvalno je govorio o svojim saigračima u Parizu, Kilijanu Mbapeu i Nejmaru.

"Mbape je zver. Jako je moćan jedan na jedan, ima i izdržljivost i brzinu. Može da postigne mnogo golova, kompletan je fudbaler i to pokazuje godinama. Uopšte ne sumnjam da će i narednih nekoliko godina biti među najboljim igračima sveta. Nejmar i ja smo se lepo proveli u Barseloni. Možda smo mogli i više da budemo tamo, ali evo sad nas je život opet spojio. Oduševljen sam što mogu da igram sa njim. Zajedno provodimo dosta vremena", pohvalio je obojicu Mesi.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke