Mesijeve reči koje će zabrinuti sve u Barseloni: "On ima nešto posebno..."

Autor: Beta Beta
subota 26.12.2020.
21:11
Izvor: Beta

Fudbaler Barselone Lionel Mesi pohvalio je svog bivšeg trenera Pepa Gvardiolu, u sred spekulacija da će ponovo sarađivati sa njim u Mančester sitiju.

EPA-EFE/JUANJO MARTIN
EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Povezane vesti

Mesi je tokom leta tražio da napusti klub, uprava mu to nije dozvolila i pozvala se na klauzulu u ugovoru, pa je Argentinac ostao na Kamp Nou pošto je želeo da izbegne odlazak na sud.

"Pep ima nešto posebno. On učini da stvari vidiš na jedan način, kako se priprema za utakmice, defanzivu, kako da napadaš... On tačno kaže kakva će biti utakmica, kako moraš da napadaš da bi pobedio"
, rekao je Mesi u intervjuu za špansku televiziju LaSeksta.

"Imao sam sreće da treniram pod Gvardiolom i Luisom Enrikeom, dvojicom najboljih. Uz njih sam sazreo fizički i psihički, a takođe naučili su me i taktici"
, dodao je jedan od najboljih fudbalera sveta, preneo je Eurosport.

Gvardiola je bio Mesijev trener u Barseloni od 2008. do 2012. godine i za to vreme su osvojili 14 trofeja. Španski trener je od 2013. do 2016. godine radio u Bajernu iz Minhena, a zatim je preuzeo Mančester siti.

Enrike je bio trener od 2014. do 2017. godine, a za to vreme Barselona je osvojila devet trofeja.

Upitan o trenutnoj situaciji u Barseloni, Mesi je rekao da je sada dobro.

"Istina je da je bilo vrlo loše tokom leta. To je došlo od ranije. Šta se desilo pre leta, način na koji se sezona završila... To sam pomalo vukao na početku sezone, ali sada sam dobro. Ozbiljno se borim za sve što je pred nama. Uzbudjen sam. Znam da klub prolazi kroz težak period, na nivou samog kluba i ekipe i sve oko Barselone je teško, ali radujem se izazovima", naveo je Mesi.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
P. S.
Sunday, 27.12.2020
05:18

Zaista nisam video ništa od toga o čemu priča Messi kada je Gvardiola u pitanju. Ako se vratimo u to vreme moramo da primetimo da Barsa nije imala ono najpogubnije, Bartomeua, zbog čega je imala skoro sve ostalo: igrače, nasleđen sistem igre, pa i boljeg trenera u odnosu na kasnije, a što je najvažnije imali su pobednički mentalitet, zalaganje, odgovornost itd.

Sa takvim timom i takvim odnosom snaga u to vreme Barsa bi dobila 90% utakmica i osvojila 90% tih trofeja da je na klupi sedeo bilo ko od nas ovde. Od preostalih 10% utakmica možemo na prste jedne ruke nabrojati one koje su zahtevale posebnu pripremu, lukavu strategiju, pravovremene izmene koje bi izmenile situaciju na terenu itd. I gotovo sve ih je Pep izgubio, ali mu je gomila trofeja izgradila trenersko ime. Nakon odlaska u Bayern i kasnije u City isto je ponavljao u skoro svim ključnim utakmicama i skoro sve ih je izgubio: pravio se pametniji nego što jeste kada je to najmanje trebalo.

A što se tiče Messijeve opservacije da Pep 'tačno kaže kako moraš da napadaš da bi pobedio' moram da se setim kako je Barsa u nekoliko utakmica napadala tvrde bunkeraše. Vrlo 'pamerno' su dodavali napadu po jednog igrača odbrane kako je vreme odmicalo, a oni nisu uspevali da postignu gol, sve dok se ceo tim ne bi preselio u napad gruvajući iz sve snage u bunker na način na koji ga nije moguće probiti, ostavljajući potpuno praznu svoju polovinu za kontre protivnika iz kojih su primali golove. U tim situacijama kada se iz aviona vidi da takvi juriši na protivničke bunkere ne daju rezultat uloga trenera je ključna, jer igrači na terenu ne mogu da vide gde greše, a samouvereni su da će ipak uspeti da probiju bunker samo da još jače napadnu. Nažalost u tim ključnim utakmicama kada timu ne ide, Pep je ne samo Barsi već i Bayernu i City-ju samo odmagao, a nikako pomagao.

avatar
Mirjevac
Saturday, 26.12.2020
22:23

Svaki normaln igrac, ce da hfali svog trenera sa kojim je sve osvojio sto se imalo osvojiti, dali to bio sadasnji ili bivsi trener! Naravno da ce Mesi da hfali i Luisa Enrike-a i sa njim je Mesi sve osvojio sto se imalo osvoji! Bas mi je mnogo glupo kad se pise da igraci hfale svoje trenere!

avatar
Manitu
Saturday, 26.12.2020
22:44

Hfala na objasnjenju.Bilo nam je milo em drago hfaljen bio hfala mnogo.