Mesiju prečka rekla "ne", Nejmar glumatao i okrenuo meč

Autor: Nemanja Janošev
nedelja 19.09.2021.
22:39
Izvor: Sportske.net

Da li je penal opravdano dosuđen?

EPA-EFE/IAN LANGSDON
EPA-EFE/IAN LANGSDON

Povezane vesti

Fudbaleri Pari Sen Žermena pobedili su Lion sa 2:1 (0:0) u derbiju 5. kola francuske Lige 1 odigranom na "Parku prinčeva.

Kvartet koji su navijači Parižana priželjkivali da vide na terenu konačno se pojavio od prvog minuta i to protiv Liona. Poketino je izveo Mesija, Nejmara, Mbapea i Anhela di Mariju, ali to nije nužno značilo da će "sveci" napuniti mrežu rivala.

Naprotiv, Parižani su postigli svega jedan gol i to iz penala, a pre toga imali su i nekoliko sjajnih šansi, pre svih Leo Mesi. Njega je proigrao Nejmar u prvom poluvremenu i to petom, ali je malo nedostajalo da se Argentinac upiše, a još bliži bio je nešto kasnije kada je iz slobonjaka pogodio mesto gde se spajaju prečka i stativa.

Stigla je kazna za dobre prilike domaćih i Lukas Paketa šokirao je pristalice Pari Sen Žermena. Izjednačenje vicešampionu Francuske doneo je Nejmar iskoristivši penal koji je sam iznudio. Sudija Klemon Turpan se nije dvoumio, ali usporn snimak pokazuje da je to bio duel koji je sa sobom nosio intenzitet od strane obojice igrača, te da starta za jedanaesterac nije bilo. Uostalom, procenite sami.


Do kraja, Rajan Čerki je uspeo da zapreti golu Điđa Donarume, Olimpik se nije libio da napadne rivala koji je bio prinuđen da se brani u nadoknadi, ali im se otvorena igra nije isplatila. Kilijan Mbape je u 93. minutu pronašao rezervistu Maura Ikardija koji ne greši za delirijum na "Parku prinčeva".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke