Mesut Ozil rekao "dosta"!

Autor: Milovan Longinov
sreda 22.03.2023.
12:40
Izvor: Sportske.net

Kraj jedne čudesne karijere.

EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY
EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY

Povezane vesti

Mesut Ozil je upravo objavio da završava profesionalnu karijeru.

On je putem društvenih mreža saopštio svoju odluku da završi bogatu fudbalsku karijeru tokom koje je nastupao za Šalke, Verder, Real Madrid, Arsenal, Fenerbahče i Bašakšehir.

U svom saopštenju Ozil se zahvalio svojoj porodici, prijateljima i svima koji su ga podržavali tokom 17-godišnje karijere. 

On je u zaključku dodao da će se sada posvetiti porodici i uživati sa suprugom Aminom i kćerkama Edom i Elom i obećao da će nastaviti da bude aktivan na svojim društvenim mrežama.

Ozil je ponikao u Šalkeu, a prvi veliki transfer usledio je 2008. u Verder za pet miliona evra.

Nakon što je eksplodirao na Mundijalu 2010. u Južnoj Africi, Real Madrid ga je otkupio za 18 miliona evra.

Pod palicom Žozea Murinja, u naredne tri sezone, Ozil je bio verovatn najbolja "desetka" na svetu. Za Real je odigrao 159 utakmica, dao je 27 golova i upisao neverovatnu 81 asistenciju! Ipak, dolaskom Karla Anćelotija, izgubio je mesto u timu i tada ga je otkupio Arsenal leta 2013. godine za 47 miliona evra.

U Arsenalu je nastavio da blista, odigrao je 254 utakmice, dao je 44 gola i dodao 79 asistencija. Ipak, u poslednje dve sezone nije bio na svom nivou pa je tako potpuno pao u drugi plan. 

Nakon sedam i po godina, raskinuo je ugovor sa Arsenalom i kao slobodan otišao u Fenerbahče. 

Ni tamo se nije pokazao posebno, usledio je novi besplatan transfer u Bašakšehir, leta 2022. godine, ali su povrede učinile svoje i Ozil je danas odlučio da se povuče.

Ne treba zaboraviti ni da je sa selekcijom Nemačke postao prvak sveta 2014. godine i bez dileme da je u pitanju jedan od najvećih igrača svoje generacije...


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke