Miha dobio naslednika, ali koliko su realne Dekijeve šanse u Interu?

Autor: Boris Jovanović
petak 09.09.2022.
09:46
Izvor: Sportske.net

Trenerska vrteška u Italiji...

EPA/DADO DJILAS
EPA/DADO DJILAS

Povezane vesti

Izgleda da kako se bliži jesen, treneri italijanskih klubova gube pozicije, neko bi rekao da opadaju kao lišće. Siniša Mihajlović je dobio prvi otkaz u karijeru, u Bolonji, a kako sada stvari stoje naslediće ga Tijago Mota, legendarni fudbaler Intera i PSŽ. Argentinac je posle neuspešnog debija u Đenovi, prošle godine radio u Speciji.

Ipak, glavna priča je Inter. Tri uzastopna poraza uzdrmala su Simonea Inzagija, porazi od Lacija i Milana i loš start u Ligi šampiona su učinili svoje. Za sada je, ako je verovati ljudima iz kluba siguran, ali nema mnogo vremena. Do prvenstvene pauze, vicešampion Italije igra protiv Torina već sutra, gostuje u Udinama, a između se ugnezdilo gostovanje Plzenu u utorak. Meč protiv Viktorije bi mogao da bude ključ, mada niko ne daje Interu šansu da u grupi smrti sa Bajernom i Barselonom uspe da uđe u top 16 fazu. Ako ne pobede u Češkoj, čak i najmanja nada biće izbrisana.

To bi prema tvrđenju izvora bliskih klubu mogao da bude početak kraja za Inzagija.

Klub u slučaju da otpusti nekadašnjeg trenera Lacija ima dva kandidata. Dejan Stanković je prvi izbor, pre svega zbog igračke prošlosti, niko ne sumnja da će voditi Inter, ali je pitanje hoće li sada dobiti šansu. Jer, navodno Marota gleda ka De Zerbiju koji se dokazao u Italiji vodeći Sasuolo, a rat ga je odvojio od avanture u Šahtjoru.

Italijan je poznat kao ofanzivni trener, neko ko ne odstupa od 4-3-3 formacije što može da bude problem, ali i Stankovićev adut, jer je Inzagi, nastavio Konteovu filozogiju sa 3-5-2 i igrači su i tako kupovani.

No, sa druge strane, problem je isti, manje do formacije, više do tima. Povređen je Lukaku, Inter se nije baš mnogo pojačao, bitnije im je bilo da zadrže ekipu. Ali, navijači smatraju da je budućnost loša, odsustvo želje Kineza da ulože novac u pojačanja na duže staze slabi klub. Porodica Ženg je ušla u istoriju, postali su prvi stranci sa "Skudetom", ali za iskorak u Evropi to nije dovoljno. Pred Inzagijem je bio zadatak da se bori za titulu i mada se ništa ne može isključiti mnogi veruju da ovaj Inter nije dovoljno dobar da preotme titulu Milanu.

Kako rekosmo Torino je favorit protiv Intera, kao i Juventus protiv Salernitane, ali su kvote male. Naš izbor ove nedelje na AdmiralBet su golovi u duelu Verona i Lacija.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke