Miha doživeo Murinjovu sudbinu, Sampdorija prekinula loš niz

Autor: Aleksandar Golubović
nedelja 21.11.2021.
16:55
Izvor: Sportske.net

Druga pobeda u nizu za novajliju u ligi.

EPA-EFE/ELISABETTA BARACCHI
EPA-EFE/ELISABETTA BARACCHI

Povezane vesti

Fudbaleri Venecije ostvarili su veliku pobedu u meču 13. kola Serije A pošto su na gostovanju Bolonji slavili sa 1:0 golom Davida Okereke u 61. minutu.

Nigerijski napadač je iskoristio odbijenu loptu i rutinski je zakucao za vođstvo tima koji je pre reprezentativne pauze nadigrao i Murinjovu Romu.

Bolonja je svoje prilike imala preko Matijasa Svenberga i Roberta Sorijana, ali se mreža gostujućeg tima nije zatresla do kraja meča.

Venecija je drugom pobedom u nizu stigla do 15 doba i približila se sredini tabele, dok je Bolonja prekinula niz od dva trijumfa i ostala na devetom mestu.

Fudbaleri Sampdorije prekinuli su seriju od tri poraza pobedom na gostovanju Salernitani sa 2:0, a tim iz Đenove je do trijumfa stigao golovima u prvom poluvremenu.

Vođstvo timu Klaudija Ranijerija protiv fenjeraša doneo je iskusni vezista Frančesko Di Takio autogolom u 40. minutu, a prednost je duplirao Antonio Kandreva samo tri minuta kasnije na asistenciju Fabija Kvaljarele.

Prednost Sampdorije mogla je da bude još ubedljivija da gol Frančeska Kaputa u 61. minutu nije poništen zbog ofsajda, 

Salernitana je jedinu pravu priliku na meču imala u 54. minutu kada je Di Takio propustio šansu da se iskupi za autogol u finišu prvog poluvremena.

Sampdoroja je nakon prekida serije stigla do 12. boda pobegavši gradskom rivalu Đenovi na tri boda i toliko je daleko od zone ispadnaja.

Salernitana je ostala na sedam bodova, koliko ima i Kaljari, i do kraja sezone je očekuje grčevita borba za opstanak.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke