Miha u elementu - o Dekiju, Zlatanu, Manćiniju, ali i Hrvatskoj!

Autor: Aleksandar Golubović
utorak 23.02.2021.
16:43
Izvor: Sportske.net

Trener Bolonje dao zanimljiv intervju.

EPA-EFE/ELISABETTA BARACCHI
EPA-EFE/ELISABETTA BARACCHI

Povezane vesti

Nekadašnji reprezentativac i bivši selektor Srbije Siniša Mihajlović otkrio je da će na predstojećem Evropskom prvenstvu osim Italije navijati i za selekciju svetskog vicešampiona Hrvatske.

Mihalović je pre 52 godine rođen u Hrvatskoj iz mešovite porodice, ali je tokom rata na prostoru bivše Jugoslavije doživeo velike strahove.

Uprkos svemu, nema problem da kaže da će delimično podržati "vatrene" na kontinentalnom šampionatu.

"Zahvaljujući Manćiniju sam postao trener. Da nije bilo njega ne bih se upustio u te vode, a u Interu samo zajedno morali da kontrolišemo svlačionicu. Ipak, ja nemam kristalnu kuglu, pa da kažem kakav će rezultat da napravi na EP. Nadam se da će pobeđivati, a pošto nema Srbije navijaću za za Italiju i malo za Hrvatsku", rekao je Mihajlović u emisiju "Tiki-Taka".

Osvrnuo se i na nadolazeći revanš meč između Crvene zvezde i Milana u Ligi Evrope.

"Crvena zvezda je moj omiljeni tim i navijaću za nju. Na klupi je moj mlađi brat Dejan Stanković, ali teško je da se izboriš protiv Milana", rekao je Mihajlović.

Istakao je da je Inter trenutno najbolja ekipa u Italiji te da su zasluženo slavili u gradskom derbiju za vikend.

Ključu razliku između sadašnjeg Milana i onog koji je vodio pre šest godina vidi u Zlatanu Ibrahimoviću, koji se pre povratka na "San Siro" dovodio u vezu sa Bolonjom, koju trenira Mihajlović.

"Šta bi bilo da je Ibra došao u Bolonju? Danas bismo bili u Ligi Evrope. Pitate me šta bi bilo da sam mu trener i da li bih mu dozvolio da ide u Sanremo? Da, ne bih imao problem. Sve dok dobro trenira, radi ono što mora mene ne zanima. A privatni život je nešto drugo, svako u slobodno vreme može da radi šta hoće", rekao je Mihajlović.

Naveo je da mu je leukemija promenila život te da sada ceni stvari koje su se nekada podrazumevale.

Poručio je i da nije tačno da nikad nije dobio poziv Lacija, za koji je uspešno igrao između dva milenijuma.

"Netačno je da me Lacio nikada nije zvao. Bilo je to pre nego što sam otišao u Fjorentinu. Pričao sam sa predsednikom Lotitom, ali nije došlo do sastanka. Dobro mi je u Bolonji, a zna se da sam ambicozna osoba i voleo bih da učinim nešto veliko. Moramo da vidimo da li imamo želju da investiramo", zaključio je Mihajlović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke