Mikautadze ponovo u staroj formi, Lil nekako preboleo Vilu jer drugačije nije moglo

Autor: Nemanja Janošev
nedelja 21.04.2024.
16:57
Izvor: Sportske.net

Gruzijski napadač vuče Mec ka opstanku.

FC Metz
FC Metz

Povezane vesti

Fudbaleri Lila savladali su Strazbur rezultatom 1:0 (1:0) na "Pjer Moroa" stadionu u utakmici 30. kola Lige 1.

Tri dana posle eliminacije u četvrtfinalu Lige konferencije od Aston Vile na penale, Lil je nastavio svoju borbu za Ligu šampiona i to uspešno, jer drugačije nije ni moglo. Doduše, nije mnogo nedostajalo da Strazbur spreči trijumf "doga".

U 12. minutu je Džonatan Dejvid doneo prednost domaćinu čija je igra u drugom poluvremenu poprilično pala. Strazbur je stvorio dve ogromne prilike od kojih je prva proizašla iz ofsajda, pa bi gol Emege, da ga je dao, bio poništen. Ali, u 90. minutu je neverovatnu šansu glavom propustio ving-bek gostiju Tomas Delen.

Lil tako preskače Monako, barem na kratko i dolazi do treće pozicije. Velika borba za četiri najbolja tima u Francuskoj se nastavlja, ako izuzmemo PSŽ.

Ekipa Meca savladala je Avr minimalnim rezultatom na stadionu "Osean", a gol odluke delo je Žorža Mikautadzea. Gruzijski napadač pronalazi prepoznatljivu formu iz prošle sezone koja ga je stavila na radar brojnih evropskih ekipa, čak i Crvene zvezde.

Ipak, završio je u Ajaksu za 20.000.000 evra čemu Zvezda svakako nije mogla da parira. Mikautadze je na poslednja tri meča postigao pet golova, a njegova ekipa preskače upravo Avr i sada je u sigurnoj zoni.

Fudbaleri Monepljea pobedili su Rems na "August Delaunu" 1:2 golom Al Tamarija u 86. minutu. Pre toga, Sanjan i Agbadu postigli su po gol na obe strane.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke