Rebić i Dijaz za šampionski start Milana!

Autor: Lazar Nikolić
subota 13.08.2022.
20:30
Izvor: Sportske.net

Debitovao De Ketelar.

EPA-EFE/MATTEO BAZZ
EPA-EFE/MATTEO BAZZ

Povezane vesti

Fudbaleri Milana pobedom su započeli odbranu "Skudeta" i na svom "San Siru" savladali Udineze sa 4:2.

Počelo je loše po branioca titule. Brazilski defanzivac Rodrigo Bekao glavom je zatresao mrežu Menjona nakon odlično izvedenog kornera Deulofeua i doneo prednost Udinezeu.

Nije trebalo puno vremena "rosonerima" da izjednače. Kapiten Davide Kalabrija oboren je u šesnaestercu gostiju, a sudija Livio Marineli pokazao na belu tačku nakon pregledanja VAR-a. Odgovornost je preuzeo Teo Ernandez i pogodio.

Samo četiri minuta kasnije opet je u centru pažnje bio vrlo dobri Kalabrija, desni bek Milana uposlio je centralnog napadača na današnjoj utakmici Anta Rebića, a Hrvat golom doneo preokret "rosonerima".

Uspeo je Udineze da stigne do izjednačenja u nadoknadi prvog poluvremena. Dvojica bivših igrača Votforda Roberto Pereira i Adam Masina kreirali su pogodak, strelac je bio Mesina, a asistent Pereira.

Samo minut igre u drugom poluvremenu bio je dovoljan ekipi Stefana Piolija da ponovo povede. Gol za vođstvo "rosonera" delo je Brahima Dijaza.

Raspoloženi su večeras na "San Siru" bili Rebić i Dijaz. Igrao se 68. minut kada je Dijaz sjajno probio po desnoj strani centrirao Rebić, a Hrvat postigao drugi gol na meču i zapečatio uvodnu pobedu branioca "Skudeta".

Poslednjih dvadeset minuta za Milan odigrao je novajlija Šarl De Ketelar koji je ovog leta stigao iz belgijskog prvaka Klub Briža.

U drugoj utakmici koja se igrala u ovom terminu Atalanta je savlada Sampdoriju u gostima sa 2:0. Gol odluke postigao je defanzivac Rafael Toloi na asistenciju Marija Pašalića u 26. minutu. 

U poslednjem minutu u strelce se upisao novajlija Ademola Lukman i samo potvrdio pobedu gostiju.


Standings provided by SofaScore LiveScore


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke