Milan će biti strašno jak, Maldiniju značajna transfer sredstva, pravi drim-tim?

Autor: Boris Jovanović
petak 08.04.2022.
09:00
Izvor: Sportske.net

Ako je mogao sa malim novcem da napravi potencijalnog šampiona...

EPA-EFE/PAOLO MAGNI
EPA-EFE/PAOLO MAGNI

Povezane vesti

Milan trči za titulu, jasno da su u ovom trenutku koncentrisani na "Skudeto" koji su poslednji put osvojili pre 11 godina. Ipak, navijači gledaju ka Maldiniju, on je uspeo da sa ograničenim sredstvima stvori tim sposoban da se bori za prvo mesto, a priča se da bi tokom leta mogao da dobije oko 100 miliona evra za pojačanja. 

Jer, klub je smanjio gubitke, oslobodio se igrača sa velikim ugovorima, plus potpisali su sponzorstvo sa Konamijem, ali i imaju veće prihode od ulaznica i prodaje robe sa svojim znakom. Sve to ukazuje na stabilizaciju kluba, koji će istina, posle Donarume, ostati bez Kesija i Romanjolija, ali u klubu to nikoga ne brine. Najverovatnije se oprašta Ibra, što drugim rečima znači da će klub uštedeti najmanje 40 miliona evra na ugovorima. Neće biti otkupljeni ni Bakajoko, ni Balo-Ture, a navodno Maldini priprema nekoliko zvučnih pojačanja.

Prvo je u odbrani, Sven Botman, Holanđanin iz Lila koji će imati ponudu Njukasla, ali je navodno spreman za manji novac da se preseli u "Rosonere". On je prva opcija u odbrani, kada je vezni red u pitanju, žele Asensija na pozajmicu sa otkupom. Već su odradili nekoliko poslova sa Realom i čini se da Maldini radi u tom pravcu da obezbedi veliko pojačanje. Alternativa je još jedan igrač Lila, Portugalac Renato Sančes koji bi bio prava zamena za Kesija. 

U napadu, osim interesovanja za Dibalu koji bi lakše otišao u Milan nego u Inter, ipak je prva meta Skamaka koga žele svih najveći italijanski klubovi. 

Strategija je jasna, dovesti pojačanja u svim linijama, ali takođe i naći levog beka, kao zamenu za Ernandeza. U tom smislu pojavljuje se Bernadeski koji ostaje bez ugovora sa Juventusom i koji može da pokriva kompletnu levu stranu.

U svakom slučaju, sa 100 miliona transfer budžetom, Maldini će svakako umeti da napravi jači Milan, konkurentan i u Evropi. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke