Milan dobar u Americi, Jović pogodio protiv Barse!

Autor: Boris Jovanović
sreda 07.08.2024.
07:16
Izvor: Sportske.net

Srbin strelac dosta ohrabrenja za "Rosonere", Čelsi opet izgubio...

EPA-EFE/SHAWN THEW
EPA-EFE/SHAWN THEW

Povezane vesti

Čelsi je izgubio još jedan meč na američkoj turneji, posle Sitija, meru im je uzeo Real. Bili su ravnopravni u Šarlotu, Enco Mareska je promenio skoro pola tima u odnosu na prošli meč, na kraju 2:1 za Špance. Debitovao je novi golman Filip Jorgensen ali su u prvom delu Dani Sebaljos i Brahim Dijaz poslali loptu iza njegovih leđa. Do poluvremena je Noni Madueke smanjio rezultat, ostalo je 2:1.

Ovo je bio poslednji meč za Čelsi preko bare, generalna proba za novu sezonu i derbi protiv Sitija na otvaranju za desetak dana je meč na "Meaci" protiv Intera narednog vikenda.

Barselona i Milan su odigrali nerešeno u Baltimoru, "Rosoneri" su vodili sa 2:0, da bi Levandovski sa dva gola poravnao rezultat. Naš Luka Jović je predvodio napad Milana i načeo je Katalonce nakon desetak minuta. Srbin je sačekao pas Pulišića na drugoj stativi i matirao Ter Štegena. Amerikanac je bez dileme bio centralna figura meča kao polušpic, nakon asistencije i sam je savladao Nemca. Barsa se vratila iako je primila dva gola u uvodnom delu meča, Levandovski je posle akcije Rafinje matirao Torijanija, a odbrana Italijana je spavala u drugom poluvremenu kada je iz drugog pokušaja Poljak izjednačio rezultat. Na kraju je meč rešen na penale, trojica fudbalera Katalonaca nisu savladali mladog golmana Milana.

Milan je igrao sasvim solidno u Americi, dosta ohrabrenja za Fonseku, sledeće nedelje će u poslednjem prijateljskom meču odmeriti snage sa komšijama iz Monce, pre nego što Torino u uvodnom kolu Serije A stigne u Lombardiju.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke