Milan - Kako sa malim budžetom do jakog tima? Srbin je preskup, ideja bivši kapiten Intera? Mete se znaju...

Autor: Boris Jovanović
ponedeljak 26.06.2023.
12:00
Izvor: Sportske.net

Navijači nisu baš spokojni...

EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO
EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Povezane vesti

Milan posle odlaska Maldinija kreće bez arhitekte šampionskog tima u stvaranje nove ekipe. Sandro Tonali će napuniti kasu, pa će za direktore, pre svih Monkadu koji predstavlja kontunitet sportskog sektora stvari biti lakše nego za legendarnog Maldinija.

Naime, biće nešto više novca, prvo pojačanje traži se u veznom redu, gde se pominje veliki broj imena, prva meta je Fratezi, mada Pioli želi i našeg Sergeja Milinković Savića. Ali, problem je što Lotito ne pristaje na sumu manju od 40 miliona evra sa bonusima.

Mnogo izvesnija opcija je Loftus-Čik iz Čelsija, a cirkulišu i imena Kamade iz Ajntrahta koji je slobodan igrač i veziste Alkmara Rejndersa. Ali, mnogi veruju da bi oni samo pojačali konkurenciju, da Milan mora da nađe etabliranog igrača kako bi zamenio Tonalija. To nije ni talentovani Turčin Guler čija je klauzula 17 miliona evra.

Traži se napadač, Markus Tiram se odlučio za Inter, Lukaku nije meta, Arnautović je daleko, traže nekog mlađeg, u prvom planu je eventualni dolazak Skamake iz Vest Hema. Ali, Englezi ne žele da momka koga su platili 36 miliona evra puste na pozajmicu bez prava otkupa. To je profil igrača koji traži Pioli, ostaju Leao i Žiru, ali potreban je još jedan snažan napadač koji bi se dopunjavao sa francuskim veteranom. 

Još jednom kao i pre nekoliko leta cirkuliše ime Alvara Morate, ali i Luisa Opende, odličnog Belgijanca iz Lensa koi je ipak preskup. Mehdi Taremi je iskusan, ali Iranac iz Portoa ima veliku šansu da uzme ogroman novac u Saudi Arabiji (Al-Hilal ga želi) i teško da će to propustiti.

Ono što se najavljuje, navodno čak je klub stupio u kontakt sa Vandom Ikardi je eventualni dolazak bivšeg kapitena Intera Maura. Argentinac je bio u Galatasaraju na pozajmici iz PSŽ, vratiće se među "Svece" koji na njega ne računaju. Njegova želja jeste da se vrati na Apenine, ali bi trebalo da se odrekne nekoliko miliona evra kako bi igrao za Milan. Tu je kao opcija i Pulišić, Amerikanac svim silama želi da ode negde gde bi igrao, ali ni "Plavci" ga neće dati na pozajmicu, traže 20 miliona evra za svojevremeno jednog od najtalentovanijih napadača Evrope.

Sve u svemu, navijači su nervozni, tim pre što je klub dozvolio da ode i Maldini, što se tumači i kao dokaz da neće biti velikih pojačanja, tačnije da je bivšem kapitenu dojadilo da sa malim budžetima pokušava da pravi timove koji će se boriti za trofeje...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke