Veliki kiks Milana, Roma se vratila iz "mrtvih" - Juve ostaje drugi!

Autor: Stefan Matić
nedelja 08.01.2023.
22:45
Izvor: Sportske.net

Murinjova Roma do velikog boda u nadoknadi.

EFE/MATTEO BAZZI
EFE/MATTEO BAZZI

Povezane vesti

"Rosoneri" su uspeli da prospu ceo trud i dominaciju u završnici i pored prednosti od 2:0. Na kraju, Ibanjez i Abraham u pet minuta sa dva pogotka za (ne)zasluženi bod Rome (2:2). 

Milan je na samom početku imao dobru priliku i to preko Tonalija, ipak šut nije bio dovoljno precizan. Na drugoj strani je uzvratio Zaniolo, ali šut ofanzivca je blokiran.

"Rosoneri" dominiraju u posedu, Leao pravi problema protivničkoj odbrani, Dijaz je imao sjajnu šansu na isteku pola sata igre, ali Patrisio dobro brani. Portugalski čuvar mreže nije mogao pak ništa - Dijaz izvodi korner, na pravom mestu je Kalulu i to je 1:0 za domaće. 

Pripretio je Milan i kroz par polušansi, Roma je imala prvu veliku priliku preko Zalevskog čiji šut iz 42. minuta ide kraj stative. Dosta bolje izdanje Milana u odnosu na Romu, Murinjov tim je nervozno ušao u meč što im je donelo četiri žuta kartona tokom prvih 45 minuta. 

Ernandez je prvi zapretio u nastavku, Patrisio odlično reaguje. Potom je svoj pokušaj imao i Žiru, ali bez promene rezultata. Tražili su domaći i penal, aludirali su da je Ibanjez igrao rukom u šesnaestercu, ali ništa od penala. Ubrzo je i Pioli dobio žuti karton zbog prigovara, posle faula Tonalija. A onda 2:0 za "rosonere". Leao lako dolazi do lopte i upošljava Pobegu koji je maltene sam bio na desnoj strani. Rezervista Milana je sigurno šutirao i to je 2:0 od 77. minuta.

Nadu "vučici" pruža Ibanjez, Brazilac pogađa iz Pelegrinijevog kornera i smanjuje na 2:1 u 87. minutu. I onda nada prelazi u realnost. Prekid sa desne strane, Matić šutira, ali Tatarušanu brani - ipak lopta dolazi do Ejbrahama koji šalje loptu u praznu mrežu za konačnih 2:2 u nadoknadi vremena.

Milan posle osvojenog poena večeras ima 37 bodova posle sedamnaest odigranih kola, koliko i Juventus, ali "bjankoneri" ipak ostaju na poziciji broj dva zbog bolje gol-razlike.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke