Milan - Meč odluke, kako će izgledati tim ako izbore Ligu šampiona?

Autor: Boris Jovanović
petak 21.05.2021.
08:36
Izvor: Sportske.net

Maldini mora da pravi alternativni plan...

EPA-EFE/FABIO MURRU
EPA-EFE/FABIO MURRU

Povezane vesti

Milan čeka utakmica odluke u Bergamu, sve je stalo u tih devedeset minuta, ako Juventus pobedi u Bolonji, Napoli Veronu, onda i Milanu treba pobeda u komšiluku kako bi stigao do Lige šampiona. Na ruku im ide što je Atalanta sigurna i iako izjavljuju da žele drugo mesto, svejedno je hoće li biti drugi ili četvrti, ne mogu da ispadnu iz top 4 poslednjeg dana sezone.

Milan je u poslednjoj deceniji pobedio četiri puta u Bergamu, tri puta je slavio domaćin, tri meča su završena bez pobednia. Doduše u poslednjih pet godina je Atalanta uspešnija, a "Rosoneri" su u prošlom prvenstvu isprašeni sa 5:0 na "Komunaleu".

Od plasmana u Ligu šampiona zavise i pojačanja.

U slučaju da se Milan konačno, posle mnogo godina vrati u evropsku elitu, veća je šansa da će Donaruma ostati, pristao bih navodno na ugovor od dve godine, sa otkupnom klauzulom od oko 35-40 miliona evra. Biće i prostora da se dovede napadač, Vlahović je preskup, ali Maldini radi na transferu Gala Belotija koji bi koštao oko 30 miliona evra. Sigurno će biti otkupljen Tomori, ne i Dalot, za koga Mančester Junajted traži dvadesetak miliona evra. Ako ode Čalhanoglu, Milan će probati da produži pozajmicu Brahima Dijaza, a u slučaju plasmana u Ligu šampiona svim silama će probati da dovedu Mihtarijana koji se neće naigrati u Romi pored Murinja. 

Pioli u meču odluke ne može da računa na Ibrahimovića, jedina dilema je da li da krene sa dva špica, u tom slučaju Leao će dobiti priliku pre Brahima Dijaza, dok će Rebić predvoditi napad. 

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke