Milan od gotovog umalo napravio veresiju, fleke u Empoliju vadili Balo-Ture i Leao!

Autor: Ivan Cvetković
subota 01.10.2022.
22:47
Izvor: Sportske.net

Domaćinu nije pomogao ni sjajan slobodan udarac Nedima Bajramija.

EPA-EFE/Claudio Giovannini ↑ collapse
EPA-EFE/Claudio Giovannini ↑ collapse

Povezane vesti

Fudbaleri Milana savladali su kao gosti Empoli rezultatom 3:1 u okviru osmog kola italijanske Serije A.

U veoma uzbudljivom meču videli smo sjajan pogodak Nedima Bajramija iz slobodnog udarca, ali i neverovatnu završnicu uz golove Balo-Turea i Leaa.

"Rosoneri" su nametnuli svoj ritam od samog početka meča i pretili prvi preko Žirua, a potom i Leaa, uzvratio je Henderson, ali je Milan nastavio da kreira šanse, jednu je propustio i Salemakers.

Upravo je Belgijanca morao da menja Piolu zbog povrede, crnu seriju nastavio je Kalabrija koji je takođe zamenjen tokom prvog poluvremena.

Empoli je zaigrao bolje u nastavku meča, drugo poluvreme "otvorili" su svojim udarcima Marin i Satrijano, dok je na drugoj strani Žiru pogodio prečku.

U međuvremenu, van terena zbog povrede morao je i Kjaer.

Mogao je domaćin i do vođstva kada je Bajrami izašao sam pred Tatarušanua, ali je Rumun uspeo da odbrani zicer, pa je onda usledila i kazna.

Igrao se 79. minut kada je Rafael Leao u kaznenom prostoru pronašao rezervistu Antea Rebića kojem nije bilo teško da loptu sprovede u praznu mrežu.

Nakon toga, Bajrami je imao mogućnost da se iskupi za promašaj kada mu je Tatarušanu odbranio zicer, ali Rumun nije imao šanse u drugom minutu nadoknade vremena kada je reprezentativac Albanije postigao prelep pogodak iz slobodnog udarca.

Činilo se da će to biti kraj Milanovih nadanja u pobedu, ali tako nije mislio Fode Balo-Ture koji je u četvrtom minutu nadoknade vremena ponovo doveo "rosonere" u vođstvo. Konačan rezultat postavio je Rafael Leao u sedmom minutu nadoknade vremena.

Milan je ovom pobedom osvojio 17. bod i nalazi se na trećoj poziciji italijanskog šampionata, dok je Empoli 14. sa sedam.

Пласман обезедио SofaScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke