Milan "oduvao" Moncu, mladi Srbin je priča dana sa San Sira!

Autor: Mladen Heleta
nedelja 17.12.2023.
14:28
Izvor: Sportske.net

Jan-Karlo Simić debitovao za Milan i postigao gol.

EPA-EFE/MATTEO BAZZI
EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Povezane vesti

Fudbaleri Milana savladali su Moncu na svom terenu sa 3:0, u susretu 16. kola italijanske Serije A.

Meč na stadionu San Siro obeležio je mladi Srbin Jan-Karlo Simić. Ovaj defanzivac, koji ima 18 godina, ušao je u igru u 24. minutu umesto povređenog Pobege, upisao je debi za prvi tim Milana, a u 41. minutu je postigao gol za 2:0. On je sjajno ispratio akciju svojih saigrača i iz peterca sproveo loptu u mrežu, posle pasa Rafe Leaa sa desne strane. 

Pre toga je vođstvo Milanu doneo Rajnders. Holanđanin je u trećem minutu primio loptu na 40 metara od gola, ušetao se u kazneni prostor u punom trku, pored očajno postavljenih defanzivaca Monce, i preciznim udarcem sa nekih 12 metara matirao golmana De Gregorija.

Treći gol Milan je postigao u 76. minutu. Bila je to fantastična timska akcija, koja je završena perfektnim odlaganjem lopte Žirua za Okafora u šesnaestercu, a nakon toga Švajcarcu nije bilo teško da pogodi metu iz idealne pozicije, za 3:0.

Treba istaći i da su oba tima imala još po nekoliko odličnih šansi, ali su se bravuroznim intervencijama istakli golmani De Gregorio i Menjon.

Inače, drugi Srbin iz Milana, Luka Jović, ceo meč je presedeo na klupi.

Milan je treći na tabeli sa 32 boda i prišao je Juventusu na -5, a Interu na -6, s tim što od gradskog rivala ima meč više.

Monca je na 11. mestu sa 21 bodom na svom kontu.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke