Milan osvojio jug, Žiru srušio Napoli za prvo mesto!

Autor: Aleksandar Golubović
nedelja 06.03.2022.
22:46
Izvor: Sportske.net

Francuz junak severa.

EPA-EFE/CESARE ABBATE
EPA-EFE/CESARE ABBATE

Povezane vesti

Fudbaleri Milana ostvarili su veliku pobedu na gostovanju Napoliju 1:0 u 28. kolu Serije A i tako se vratili na čelo tabele, sa dva boda više od gradskog rivala Intera.

Junak pobede bio je Olivijea Žirua, koji se odlično snašao početkom drugog poluvremena i omogućio da bodovi odu na sever zemlje.

Počelo je vatreno na stadionu "Dijego Maradona", a gosti iz Milana su zatražili penal nakon duela Benasera i Kulibalija, međutim sudija Orsato nije pokazao na "belu tačku".

U 19. minutu odlično je šutirao glavom Mesijas, a Ospina je izvanrednom intervencijom sprečio da lopta završi u mreži. Gosti su tražili faul, međutim Orsato nije bio saglasan sa tim.

U 40. minutu došlo je do velikog sudara između Ospine i Žirua, a golman Napolija je završio na travi.

Milan je poveo u 49. minutu golom Žirua, što mu je bio prvi gol koji je postigao van "San Sira" ove sezone.

Golu je prethodio šut Kalabrije, a na putu ka golu Francuz je spretno postavio nogu i lopta je prevarila Ospinu.

Proveravalo se da li je bivši napadač Čelsija u ofsajdu, ali je i to otklonjeno pa je tim sa severa Italije stigao do prednosti.

Uzvratio je Viktor Osimen na drugoj strani, ali je Menjo to lako ukrotio.

Igra se potpuno otvorilo, pa su na suprotnoj strani pokušao i Benaser i Tomori, međutim drugog gola za "Rosonere" nije bilo.

Kako se meč bližio kraju tenzije su sve više uzimale maha, pa je došlo do sukoba između Ernandeza i Osimena, a obojica fudbalera su dobila po žuti karton.

Salemakers je u nadoknadi vremena propustio stopostotnu priliku da dokusuri Napoli, ali to nije sprečilo Milan da uze tri boda i ostvari zacrtane ambicije pred dolazak na jug Italije.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke