Milan se "sapleo" u Lećeu - Sad ili nikad za Napoli!

Autor: Mladen Heleta
subota 14.01.2023.
19:54
Izvor: Sportske.net

Šampion na "minus 9".

EPA-EFE/ABBONDANZA SCURO LEZZI
EPA-EFE/ABBONDANZA SCURO LEZZI

Povezane vesti

Fudbaleri Lećea i Milana remizirali su rezultatom 2:2 u 18. kolu italijanske Serije A.

Ovaj rezultat je stigao kao poručen za Napoli, koji sada na čelu tabele ima devet bodova više od Milana i deset od Juventusa, pa je nikad bliži da osvoji treću titulu u istoriji, prvu od 1990. godine.

Šampion Italije je sat vremena bio potpuno indisponiran u Lećeu, na prvo poluvreme kao da nije ni došao, a domaćin je to iskoristio i poveo već u trećem minutu autogolom Tea Ernandeza.

Nastavio je Leće posle gola da pritiska grogiranog rivala, stvorio je dve lepe šanse preko Kolomba i Di Frančeska, a prednost je duplirao u 23. minutu. Hjumland je centrirao nakon pomoćne igre posle kornera, a najbolji u skoku bio je Federiko Baširoto i glavom sa desetak metara smestio loptu u mrežu, za 2:0.

Do kraja prvog dela je domaći tim iskontrolisao situaciju i na pauzu otišao sa velikim vođstvom.

I drugo poluvreme je krenulo u sličnom ritmu. Milan je bio bezidejan, Leće nije imao problem na terenu, a onda je pravo niotkuda gost smanjio na 2:1 u 58. minutu. 

Najpre je tukao Žiru, golman Falkone je odlično odbranio, a onda je lopta na levoj strani stigla do Rafe Leaa, koji je iz teške pozicije, u svom stilu, pronašao put do mreže i predivnim udarcem vratio "rosonere" u meč.

Ovaj gol je očekivano Milanu dao "vetar u leđa", krenuli su ataci sa svih strana, a Leće je ponovo kapitulirao u 71. minutu. Pobega je idealno centrirao, a Žiru glavom asistirao Kalabriji, koji je takođe glavom pogodio željeno mesto i izjednačio na 2:2.

Milan je potom svim silama krenuo po preokret i tri boda. Mesijas je pogodio stativu u 79. minutu, pretio je i Žiru, ali se rezultat nije menjao i sada je Napoli zaista u poziciji koju mora da iskoristi kada je u pitanju borba za Skudeto.

Пласман обезедио Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke