Milan prekinuo lošu seriju i probio se na drugo mesto

Autor: Darko Mitrović
subota 01.05.2021.
22:43
Izvor: Sportske.net

Posle dva vezana poraza, večeras rutinska pobeda.

EPA-EFE/ELISABETTA BARACCHI
EPA-EFE/ELISABETTA BARACCHI

Povezane vesti

Posle Intera, uspešno veče u Seriji A imao je i Milan, koji je na svom terenu savladao ekipu Beneventa rezultatom 2:0, u okviru 34. kola.

Ovim trijumfom Milan se probio na drugo mesto na tabeli sa 69 bodova, trinaest manje od vodećeg Intera, a jedan više od Atalante koja će u nedelju protiv Sasuola pokušati da ponovo preskoči ''Rosonere'', ali i da odloži Interovu šampionsku promociju.

Nije se dugo čekalo na vođstvo ekipe Milana, već u šestom minutu domaći suizveli prelepu akciju, brzu, jednostavnu, na kraju je Salemakers asistirao Čalhanogluu koji sa oko dvanaest metara pogađa mrežu - 1:0.

U narednih desetak minuta usledile su dve prilike za Benevento, koje nisu iskoristili Lapadula i Artur Jonita, a Teo Ernandez je mogao da duplira prednost Milana u 38. minutu.

Početkom drugog poluvremena pripretio je i Ibrahimović, a nekoliko minuta kasnije na drugoj strani Jago Falke propušta odličnu priliku za izjednačenje, zamalo je bio neprecizan.

A da Milan znbatno mirnije uđe u završnicu ovog meča, potrudio je Teo Ernandez u 60. minutu. Kombinovao je sa Ibrahimovićem na ulasku u kazneni prostor, potom je Ibrahimović šutirao, golman Montipo odbio loptu, a Ernandez je prosledio u mrežu - 2:0 za Milan.

Do kraja Milanova rutina, a u finišu je Braim Dijaz mogao da trijumf domaćih učini ubedljiviji.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke