Milan "prespavao" poluvreme, a onda slomio Vanju i Torino!

Autor: Lazar Nikolić
petak 10.02.2023.
22:41
Izvor: Sportske.net

Aktuelni šampion se probudio u nastavku.

EPA-EFE/MATTEO BAZZI
EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Povezane vesti

Fudbaleri Milana savladali su Torino na svom "San Siru" sa 1:0 u meču 22. kola italijanske Serije A.

Prvo poluvreme bilo je jedno od dosadnijih u sezoni, a onda je Milan pokazao zašto je aktuelni šampion Italije i da u svom timu ima igrače vrhunskog kvaliteta.

Nije imao nikakvog posla golman Torina Vanja Milinković-Savić u prvom poluvremenu. Domaći nisu ni zapretili srpskom golmanu, ali ni čuvar mreže Tatarušanu nije morao mnogo da se oznoji.

Utakmica kao da je počela tek u drugom delu. Milan je potpuno promenio pristup igri i postao mnogo bolji rival na "San Siru".

Prvu veliku priliku domaći su imali u 54. minutu kada je Leao bio u odličnoj šansi, a Milinković-Savić sjajnom intervencijom sačuvao gol Torina.

Samo nekoliko minuta kasnije nova velika prilika za Milan, ovoga puta u glavnoj ulozi bio je Žiru, ali je i njegov pokušaj zaustavio naš čuvar mreže.

Ipak, ništa nije mogao Vanja u 62. minutu kada je proradila francuska veza Ernandez-Žiru. Levi bek je uputio sjajan centaršut, a robusni napadač u svom stilu, udarcem glavom, matirao MIlinkovića-Savića.

Šansu da reši pitanje pobednika imao je Teo Ernandez posle sjajnog kontranpada Milana u 76. minutu, ali je šutirao veoma neprecizno iz izgledne pozicije.

Deset minuta pre kraja utakmice trener Torina Ivan Jurić u igru je ubacio Nemanju Radonjića, koji je ekspresno dobio žuti karton, ali je ostao bez konkretnog učinka večeras.

Treći srpski reprezentativac u redovima Torina Ivan Ilić ostao je na klupi večeras.

Milan je ovim trijumfom došao na treće mesto Serije A sa 41 bodom, dok je Torino sedmi sa 30 poena.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke