Milan raskomadan pred dolazak Zvezde, Inter moćan u derbiju!

Autor: Aleksandar Golubović
nedelja 21.02.2021.
16:54
Izvor: Sportske.net

"Neroazuri" sada usamljeni na vrhu.

EPA-EFE/MATTEO BAZZI
EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Povezane vesti

Fudbaleri Intera demonstrirali su silu u gradskom derbiju protiv Intera slaveći na "San Siru" sa ubedljivih 3:0 u najzvučnijem meču 23. kola Serije A.

Najzaslužniji za jednu od najvažnijih pobeda u sezonu "neroazura" bili su napadač Lautaro Martinez i golman Samir Handanović, a sve dileme je polovinom nastavka rešio Romelu Lukaku.

Mreža rekordera Đanluiđija Donarume zatresla se prvi put već u petom minutu kada je, na izvanredan centaršut Lukakua, Martinez postigao lep pogodak glavom.

Zapretio je nedugo zatim i Zlatan Ibrahimović na drugoj strani, ali je Handanović već u prvom poluvremenu nagovestio da će imati izuzetan dan.

U finišu prvog poluvremena oprobali su se Ivan Perišić, Martinez, pa ponovo Ibrahimović, ali promene rezultata nije bilo.

Baš kao ni u prvom minutu nadoknade vremena kada je glavom pokušao Milar Škrinjar.

Početak drugog poluvremena protekao je u stezanju obruča pred golom Handanovića na šta je slovenački veteran bio više nego spreman.

Prvo je ponovo izašao kao pobednik u duelu sa Ibrahimovićem, a zatim je skinuo i neverovatan šut Sandra Tonalija, koji je išao pod prečku.

Promašaje Milana kaznio je Lautaro Martinez u 57. minutu. Bio je to mat u tri poteza. Kristijan Eriksen je uposlio Perišića koji je odmah vratio u peterac, a na ubačenu loptu natrčao je argentinski napadač i poslao loptu iza leđa Donarume.

Već tada je praktično prelomljen meč, a svaka nada izabranika Stefana Piolija bila je ubijena u 66. minutu kada je Lukaku nemilosrdno pogodio bliži ugao Milana na šta Donaruma nije imao adekvatnu reakciju.

Nakon ovog gola ušlo se u mirniju fazu meča, pa je već polovinom nastavka bilo jasno da će naredno kolo izabranici Antonija Kontea dočekati sa plus četiri u odnosu na gradskog rivala.

Milan će tako u vrlo lošem raspoloženju dočekati Crvenu zvezdu u četvrtak u revanš meču 1/16 finala Lige Evrope, nakon čega samo tri dana kasnije gostuju Romi na "Olimpiku".

Inter će posle ove velike pobede odmarati sedam dana nakon čega im sledi meč protiv sve raspoloženije Đenove.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke