Milan razbio Lacio za polufinale Kupa - Sergej se utopio u sivilo Rimljana

Autor: Aleksandar Obrenović
sreda 09.02.2022.
22:54
Izvor: Sportske.net

Sjajna igra Milana.

EPA-EFE/MATTEO BAZZI
EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Povezane vesti

Fudbaleri Milana plasirali su se u polufinale Kupa Italije. Oni su na svom San Siru savladali Lacio rezultatom 4:0. Sergej Milinković Savić odigrao je čitav meč za goste, ali bez zapažene uloge.

Izabranici Stefana Piolija igrali su sjajno u prvom poluvremenu. Od samog starta nametnuli svoj način igre i kontrolisali dešavanja na terenu. Lacio se nije snašao na agresivnu igru domaćih, pa su pravili dosta grešaka.

Iako je Milan bio bolji, domaći nisu uspevali da stvore veliku priliku sve do 24. minuta. Tada je Romanjoli sjajnom dubinskom loptom presekao odbranu Lacija i spojio Leaoa sa golom. Portugalac je sjajno šutirao i matirao golmana gostiju Rejnu.

I posle  gola Milan je nastavio da dominira, a Lacio nije bio ni senka ekipe na koju smo navikli. Inicijativu domaćih krunisao je Žiru  golom u 41. minutu i tako udvostručio prednost „milaneza“. Asistent je bio, večeras odlični, Brahim Dijaz.

U nadoknadi vremena prvog poluvremena Žiru je postigao svoj drugi gol i povećao prednost Milana na ogromnih 3:0. Ovoga puta asistent je bio Teo Ernandez.

Lacio u prvom poluvremenu nije stvorio ni jednu priliku za gol.

Drugo poluvreme bila je čista formalnost. Gosti su se već predali u svlačionici i u drugom poluvremenu nisu bili ni blizu povratka u meč. Jedinu solidnu šansu za Lacio na utakmici propustio je defanzivac Patrik u 74. minutu.

A samo dva minuta kasnije, Kesi je posle kornera postavio konačnih 4:0. Odbrana Lacija u ovoj situaciji delovala je smušeno, baš kao i cela ekipa večeras.

Milan u polufinalu Kupa očekuje gradski rival Inter, koji je juče savladao Romu. U ostalim četvrtfinalnim parovima sastaju se Juventus - Sasuolo i Atalanta - Fiorentina.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke