Milan se mučio i sa igračem više, onda je Fonseka uveo brza krila, a Rejnders doneo prve bodove!

Autor: Milovan Longinov
utorak 22.10.2024.
20:46
Izvor: Sportske.net

Prva pobeda "rosonera".

EPA-EFE/DANIEL DAL ZENNARO
EPA-EFE/DANIEL DAL ZENNARO

Povezane vesti

Fudbaleri Milana pobedili su ekipu Klub Briža rezultatom 3:1 u trećem kolu Lige šampiona. 

Milan je do pobede došao golovima Kristijana Pulišića i Tijandžija Rejndersa. 

Iako rezultat pokazuje da je Milan lako došao do pobede, na terenu nije bilo baš tako, posebno na početku utakmice.

Feran Đutgla je imao dve odlične šanse da matira Menjona, ali je bio neprecizan, pa je Briž propustio zaista dve dobre prilike da povede, a najbolju u 32. minutu kada je Menjon odličnom odbranom zaustavio bivšeg napadača Barselone.

Najopasniji igrač Milana bio je Kristijan Pulišić, koji je prvu šansu imao u 28. minutu, ali je Minjole zaustavio njegov udarac.

U 34. minutu stigla je kazna, i to iz kornera, Pulišić je direktno iz ugla gađao u gol, Minjole nije najbolje reagovao, zbunila ga je i reakcija odbrane, te je Milan poveo - 1:0.

Šest minuta kasnije, Briž je ostao sa igračem manje, pošto je Onjedika zaradio direktan crveni karton. On je zaista neoprezno startovao nad Rejndersom, ali je glavni sudija pokazao crveni karton tek nakon reakcije iz VAR sobe.

Iako su imali igrača manje, gosti su se vratili u meč u 51. minutu golom Sabea. Briž je izveo zaista lepu akciju po levoj strani, koju je završio Sabe posle pasa Vetlsena.

Ali, Milan je ubrzo vratio stvari na svoje mesto sa igračem više. Fonseka je uveo brza krila Okafora i Čukvuezea i to je urodilo plodom samo minut kasnije. U 61. minutu Okafor je prošao kao brzi voz po levom boku i poslao povratni pas, a Rejnders je bio na pravom mestu za 2:1.

Samo 10 minuta kasnije, Rejnders je postigao i drugi gol i stavio tačku na ovaj meč. Ovaj put asistent je bio drugi rezervista, Čukvueze je ukrao loptu na polovini, probio po desnom boku i takođe pronašao Rejndersa na povratnoj za nedostižnih 3:1.

Do kraja, izdvajamo još jedan trenutak, mladi Frančesko Kamarda, rođen 2008. godine, postigao je gol glavom, ali je VAR pokvario njegov ulazak u istoriju kao najmlađi strelac, sa samo 16 i po godina. 

Milan je do kraja sačuvao prednost i osvojio prve bodove, dok je Klub Briž ostao takođe na tri osvojena boda.

U narednom kolu, Milan gostuje Real Madridu, dok Klub Briž dočekuje Aston Vilu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke