Milan "zatrokirao", Tanjga faktor "x" u trci za "Skudeto"!

Autor: Lazar Nikolić
ponedeljak 04.04.2022.
22:44
Izvor: Sportske.net

Bolonja odnela bod sa "San Sira".

EPA-EFE/MATTEO BAZZI
EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Povezane vesti

Fudbaleri Milan i Bolonje remizirali su, 0:0, u utakmici 31. kola italijanske Serije A.

Ekipu iz Bolonje predovdio je Miroslav Tanjga, zamenik Siniše Mihajlovića koji se nalazi na bolničkom lečenju.

Milan je po malo ležerno ušao u utakmici, nisu domaći nametnuli jak tempo od samog starta, što je omoguilo gostima da se dobro i organizovano brane.

Prvi pokušaj domaćina videli smo u 16. minutu, Rafael Leao je šutirao pored gola Skorupskog. Bolonja je uzvratila nekoliko minuta kasnije preko Mikela Ebišera, ali je Menjon odlično odbranio. Najbolju priliku u prvom delu "roso-neri" imali su u prvom minutu sudijske nadoknade, Olivije Žiru bio je najbolji u skoku, dobro šutirao glavom, a Skorupski sjajno odbranio i sačuvao mrežu svog tima.

Ekipa Stefana Piolija ušla je znatno agresivnije u drugo poluvreme. Posle samo dva minuta, Leao je imao dobru priliku, ali nije bilo promene rezultata. Pritisak lidera Serije A povećavao se kako se meč bližio kraju, Leao je u 61. minutu ponovo imao priliku, opet bez opasnosti po gol Bolonje, nekoliko minuta kasnije rezervista Ante Rebić promašuje novu priliku za domaćina, nedugo zatim pokuašao je i Ismael Benaser, ali je odlični Skorupski ostao nesavladan.

U 70.minutu Pioli je na teren ubacio svog poslednjeg "džokera" Zlatana Ibrahimovića, nakon samo dva minuta, Leao se našao u odličnoj prilici i opet bio neprecizan.

Krenuli su Milanezi svim silama ka golu Bolonje u finišu susreta, dobru priliku propustio je štoper Fikajo Tomori, koji je, neometan u šesnaestercu, glavom šutirao preko gola. Tim Miroslava Tanje uspeo je da izdrži do kraja i osvoji vredan bod.

Nakon 31. kola Milan je i dalje prvoplasirani tim Serije A sa 67 bodova, bod manje ima Napoli, a trećeplasirani Inter  je na četiri boda zaostatka, ali ima i utakmicu manje. Bolonja je 12. i ima 34 osvojena boda, ali i utakmicu manje protiv Intera.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke