Milanova fabrika horora, Serija B nije daleko?

Autor: Vladimir Stojanović
ponedeljak 28.10.2019.
09:23
Izvor: Sportske.net

Najcrnje slutnje počinju da se obistinjuju, tim pre što klub mora da prodaje zbog velikih gubitaka. Šta će učiniti "Rosoneri"?

EPA-EFE/Riccardo Antimiani
EPA-EFE/Riccardo Antimiani

Povezane vesti

Milan nema kvalitet, ali to smo znali i pre početka sezone. "Rosoneri" su izgubili 5 od 9 mečeva u prvenstvu, smenili su pre dva kola Đampaola, ali ni Pioli ne može da promeni ništa.

Ako se gleda tabela, Milan mora da razmišlja o opstanku u ligi i za to je nekoliko razloga.

Prvi je činjenica da su tri boda iznad zone ispadanja, sedam u minusu u odnosu na četvrtoplasirani Napoli. No, procena je da ovaj tim nije sposoban da napravi seriju pobeda i da je mno0go veća verovatnoća da će nastaviti da posrće.

Glavni problem su strašni gubici, odnosno 146 miliona u odnosu na prošlu godinu, vlasnici se sada i ne pojavljuju, jasno je da neće ulagati, "Eliot" traži da se klub oslobodi najplaćenijih, na prodaju su Domaruma, Suso i eventualno Romanjoli. Uostalom oni imaju neku vrednost, Pjontek je izgubio, kao i Paketa, kada pogledate ono što igrači prikazuju ove sezone, tek njih par zaslužuje prelazne ocene.

U javnosti komentarišu da se niko više ne boji Milana, u vanrednom kolu dočekaće SPAL koji je uzeo bod protiv Napolija i kako kažu, nemaju razloga da strahuju na "San Siru", iako sa gostovanja nisu doneli ništa.

Ako ne dobiju ni SPAL, u Milanu će se suočiti sa istinom, u najboljem slučaju bi mogli da izbegnu bitku za opstanak, a moraće većinu bodova da sakupe ove jeseni, jer, kako rekosmo, na proleće bi mogli da imaju još slabiji tim.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

11 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
lol (NewProfile)
Monday, 28.10.2019
13:06

Kad je Milan imao poslednji put trenera? Posle Alegrija nista, tuga. Da su imali para, imali su, trosili ali uzalud. Niko ne moze da mi kaze da ovaj sastav Milana nije solidan i da ovo mesto na tabeli zasluzije. Jeste, ima prosecnih ali nemojmo se zezati, ovde fali 3,4 igraca i jedan TRENER! Pogledajte Inter, prosle sezone ispred Milana za bod a ove? Trener doso, trazio pojacanja, ovi mu izasli u susret i eto, borba za titulu. A Milan, Milan promeni trenera dovede nekog anti talenta, trazi pojacanja, ovi mu kupe i op otkaz, jer idiot ne zna sta mu treba, sada kao Pioli moze nesto da promeni? I njega najuriti, njemu svaka cast, nikad ne bi vodio Milan ali eto sad kad je stani pani preuzeo je vruc krompir i moci ce da kaze da je bio trener Milana. Ovom timu fali razbijac, Bakajoko se sprdao proslu sezonu, desni bek, stoper (daj Boze da Kaldara sto pre se vrati), desni vezni i jedan napadac sa iskustvom tipa Dzeko. A onda prodati Kalabriju, Bilju, Susa, Musakia. Teski dani, neverujem bas u borbu za opstanak ali neka sredina od 9 do 12 mesta.

avatar
Fausto87
Tuesday, 29.10.2019
10:38

Sada se vidi koliko Bakajoko nedostaje ovom timu, lik je razbijao prosle sezone, o Bilji i Kalabriji ne treba nista pricati, sve se vidi na terenu, vise provode vremena smisljajuci i praveci tetovaze....igra velika nula!

avatar
REVØLT
Monday, 28.10.2019
10:56

Romanjoli ni u jednoj varijanti nije na prodaju, ne znam cemu vise to neosnovano inacenje, a vlasnici su najavili da ce ulagati na zimu s tim da je sasvim normalno da neko od igraca treba da bude i prodat jer je to izostalo ovog leta, otisao je samo onaj koji nikako nije smeo da napusti Milan.

avatar
Mangus
Monday, 28.10.2019
10:29

Milan, kao i Inter, Roma, Fiorentina i svi ostali italijansli klubovi ne moze da privuce ozbiljnog investitora. A i ako ga dobije necr dobiti najbolje igrace jer serija a nema snagu i finansijsku moc poput npr bundeslige, ili spanije, o englezima da ne pricam.
Juventus je izuzetak iz vise razloga, kad je trebalo radili su pametno, a sada rade na osnovu moci i novca.
Drugo, nisu razmisljali o posledicama. Berluskoniju je bilo bitno da se resi kluba, ko ga kupuje... Manje bitno. Interu takodje, roma, takodje... Fiorentina ce mozda imati srece, ali svi danas ocekiju da ih spasi neki bogati seik i napravi od njih psz ili siti a to se vise ne desava.

avatar
Oldboy
Monday, 28.10.2019
11:02

A vlasnici Intera su?

avatar
Amalainter
Monday, 28.10.2019
11:14

juventus je krao pametno..jedino to..a zadnjih par godina zahvaljujuci Marotti su tu gde jesu..
Kada bi opet sve procesljali(sta nece jer ih ovi podplacuju) juventus bi zavrsio u Seriji C..
Inter ide u dobrom pravcu ali nedovoljno se ulaze..
Napoli jos manje..ovaj De Laurentis je teska skrtara