Milanovih 100 miliona razloga da veruju u titulu? Dva pojačanja i konačno "Skudeto"?

Autor: Boris Jovanović
utorak 26.10.2021.
09:13
Izvor: Sportske.net

Da li je došlo vreme?

EPA-EFE/ELISABETTA BARACCHI
EPA-EFE/ELISABETTA BARACCHI

Povezane vesti

Milan je u naletu. Posle remija Napolija u Rimu, stigli su do deobe prvog mesta na tabeli, optimizam je veliki. Današnja "Gazeta" piše da je klub konačno u dobroj situaciji, da su se odricanja i politika štednje isplatili. Klub je uspeo da uštedi 100 miliona, biće novca za pojačanja, ali pre svega za nove ugovore. Leao i Teo Fernandez će produžiti vernost, i dalje se pregovara sa Kesijem.

Šta treba očekivati na zimu?

Pre svega pojačanja, Roman Favr iz Bresta, mladi reprezentativac Francuske bi trebalo da stigne kao dodatak veznom redu, ali se najveće pojačanje očekuje u napadu.

Sve su veće šanse da Beloti stigne šest meseci pre isteka ugovora. Milan će ponuditi da Pobega ostane u Torinu, kako bi "Pevac" došao na zimu na "San Siro".

Tu su Ibrahimović i Žiru, ali sa druge strane potreban je neko mlađi, ko će biti garancija u slučaju povreda. Milan prima dosta golova, pa se mnogi pitaju da li mogu da pojačaju odbranu, tražili su neke štopere na pozajmicu, opet se pominje Načo, ali i neki od prekobrojnih defanzivaca iz engleskih klubova.

Milan, prema oceni "Gazete" neće imati bolju šansu za titulu. Tim je formiran još pre par sezona, Pioli ima kontinuitet u radu. Ispadanje iz Lige šampiona je gotovo izvesno, teško će se izboriti i za LE, ali to i nije toliko bitno.

To bi značilo da sve karte bace na šampionat koji "Rosoneri" čekaju od Alegrija i 2011. godine. Već sledeće su izgubili trku sa Juventusom, Berluskoni je prodao Ibrahimovića i Tijaga Silvu i počeo je pad. 

Jedanest godina posle, Ibra je ponovo tu, da li je vreme za "Skudeto"?

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke