Milenković i drugovi i dalje neporaženi, goleada i remi u Brajtonu!

Autor: Milovan Longinov
nedelja 22.09.2024.
17:00
Izvor: Sportske.net

Forest i dalje bez poraza!

Gareth Fuller/PA via AP
Gareth Fuller/PA via AP

Povezane vesti

Fudbaleri Brajtona i Notingem Foresta remizirali su rezultatom 2:2 u petom kolu Premijer lige. 

Iako su u finišu igrali sa igračem manje zbog isključenja Morgana Gibs-Vajta, Nikola Milenković i drugovi uspeli su da i dalje ostanu neporaženi od početka sezone. Srbin je opet odigrao 90 minuta i bio je na visini zadatka. 

Forest je poveo u 13. minutu i to iz penala golom Krisa Vuda. Prethodno je Hadson-Odoi bio brži od svog čuvara, dobio po nozi, pao i sudija nije imao izbora. Vud je namestio loptu i zategao u levi ugao za 0:1.

Brajton je nastavio da napada i da dominira, ali bez izrazitih šansi sve do finiša prvog poluvremena. U 42. minutu Van Heke je centrirao sa desnog boka, a Hinselvud je bio najviši u skoku i prelepim udarcem glavom pogodio za 1:1.

U poslednjim trenucima prvog poluvremena, Deni Velbek je izveo pravu majstoriju iz slobodnog udarca. Namestio je loptu i pogodio uz samu stativu za 2:1.

Iako je Brajton u nastavku bio daleko bolji rival, igrao je na polovini rivala, uz posed lopte, dok je Forest čekao šansu iz kontri i dočekao ju je. 

U 70. minutu, kombinovali su igrači koji su ušli na poluvremenu, Žota Silva je pobegao u prostor, izbegao je ofsajd poziciju i potom kao na tacni proigrao Sosu, koji je lako pogodio prazan gol za 2:2.

Brajton je krenuo na sve ili ništa, ušli su Žoao Pedro i Ferguson, dok je Forest "parkirao autobus" i čuvao rezultat. 

U 83. minutu došlo je do varnica, pošto je Gibs-Vajt posle oštrog starta nad Pedrom dobio drugi žuti karton i automatsko isključenje, skočile su obe klupe, a i Hurceler i Espirito Santo imali su šta da kažu glavnom arbitru zbog čega su obojica dobila crvene kartone. 

Brajton je u finišu napadao i igrao na polovini rivala, ali je stamena odbrana Foresta uspela da sačuva remi. "Šumari" u i dalje neporaženi sa skorom 2-3-0, te sada dele sedmu i osmu poziciju sa Brajtonom sa devet osvojenih bodova. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke