"Milioneri" imaju novog trenera!

Autor: Nikola Miloradović
ponedeljak 07.05.2018.
22:46
Izvor: Sportske.net

Iskusni stručnjak je pristao, ostaje još samo da se utanače svi detalji saradnje.

EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL
EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL

Povezane vesti

Kako prenosi nemački "Skaj", novi trener Borusije iz Dortmunda biće švajcarski stručnjak Lusijen Favr.

Favr je trenutno pod ugovorom u Nici, koji ističe 2019. godine, ali je navodno uprava ekipe sa Azurne obale voljna da mu dozvoli da promeni sredinu.

Ovaj 60-godišnji stručnjak je napravio dobre stvari sa ekipom sa "Alijanc Rivijere", minule sezone se domogao i trećeg mesta u Ligi 1, pa je ove igrao i kvalifikacije za Ligu šampiona, ali je nažalost za rivala u plej-ofu dobio Napoli.

Tokom tekuće takmičarske godine Nica je pružala nešto slabije rezultate, ali je i dalje u igri za plasman u Ligu Evrope, što je i cilj kluba.

Švajcarcu se zasluge pripisuju i za oživljavanje Marija Balotelija, koji je pod njegovom palicom za dve sezone postigao 41 pogodak.

Favr je šest godina svoje trenerske karijere proveo u Nemačkoj, radio je dve godine kao trener Herte, sa kojom je mimo svih očekivanja osvojio četvrto mesto u Bundesligi, a potom je od 2011. do 2015. godine bio trener Borusije Menheglabah, sa kojom je u sezoni 2014/15 došao do trećeg mesta i direktnog plasmana u Ligu šampiona.

Na "Borusija Parku" je sarađivao i sa Markom Rojsom, kojeg je i lansirao u zvezde, pa nema sumnje da bi malerozni Nemac mogao da podseti na stare dane pod palicom švajcarskog stručnjaka.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Amar Zornic
Tuesday, 08.05.2018
00:46

Pravi potez za BVB

avatar
Naka TZ (CFC)
Tuesday, 08.05.2018
00:17

Od kako je otisao Klopp Dortmunda nigdje nema na mapi .Koliko samo trener znaci ekipi pokazatelj je Dortmund.Klopp je okupio jaku generaciju igraca oko sebe prvenstveno nepoznatim na pocetku igracima . Dortmund je tada osvajao bundes ligu i dosao do finala lige prvaka.Sada ih nigdje nema ne mogu dusu grijesit jedino je Tuhel mozda imao neki potencijal da mjenja Kloppa ali nije to bilo sigurno tako mocno kao sa Kloppom.Tuhel dok je bio na klupi bar su bili blizu Bayerna i bili su solidni u ligi prvaka .Klopp ce faliti Dortmundu to ce se itekako viditi vremenom jer covjek od anonimnih igraca pravi zvjezde sto za klubove poput Dortmunda je kljucno za razvoj kluba.