"Milioneri“ kod raspoloženog Bohuma, Frankfurt i Frajburg ozbiljni favoriti

Autor: Nemanja Janošev
utorak 07.02.2023.
11:40
Izvor: Sportske.net

Pred nama su još četiri utakmice u osmini finala kupa Nemačke.

EPA-EFE/SASCHA STEINBACH
EPA-EFE/SASCHA STEINBACH

Povezane vesti

Plasman u četvrfinale Kupa Nemačke prošle sedmice su izborili Štutgart, Union Berlin, Bajern i Lajpcig, a ove nedelje nas čekaju još četiri meča osmine finala.

U utorak od 18 sati sastaju se Zandhauzen i Frajburg, a od 20.45 snage će odmeriti Ajntraht Frankfurt i Darmštat.

U sredu od 18 sati igraju Nirnberg i Fortuna iz Dizeldorfa, a od 20.45 Bohum i Borusija Dortmund.

Frajburg bi prema svim parametrima trebalo da bude favorit na gostovanju protiv drugoligaša Zandhauzena, ali poznato je da je kup specifično takmičenje i da je na jedan meč u eliminacijama sve moguće. Frajbrug je do Svetskog prvenstva u Kataru igrao savršenu sezonu u Bundesligi, ali je nakon dvomesečne pauze pao i doživeo dva katastrofalna poraza od Dortmunda (1:5) i Volfsburga (0:6), uz trijumf nad Augzburgom i remi sa Frankfurtom. Zandhauzen se bori za opstanak u „Cvajti“, u ovaj duel ulazi nakon poraza od Darmštata kod kuće sa 0:4, ima isti broj bodova i bolju gol-razliku od prve ekipe koja je ispod „crte“ i realno će to biti glavna preokupacija ovog kluba u nastavku sezone, što bi Frajbrug morao da iskoristi i domogne se četvrtfinala kupa.

A gore pomenuti Darmštat u dobrom raspoloženju ide u Frankfurt, gde će ipak biti totalni autsajder protiv domaćeg Ajntrahta. Darmštat je lider „Cvajte“, veoma su izgledne šanse da ga sledeće sezone gledamo u Bundesligi, ali za plasman u među osam najboljih u nacionalnom kupu će mu biti potreban pravi podvig. Ajntraht trenutno igra odličan fudbal, Rendal Kolo Muani je brzo zaboravio onaj promašeni zicer u 123. minutu finala Mundijala u Kataru i počeo je nemilice da rešeta mreže rivala po povratku sa šampionata sveta. Ajntraht je u vrhu Bundeslige, uskoro ga čeka i osmina finala Lige šampiona protiv Napolija i bilo bi veliko iznenađenje da ga ne vidimo u završnici kupa Nemačke.

Susret između Nirnberga i Fortune je okršaj dva drugoligaša. Oni su ove sezone već jednom igrali u sklopu 12. kola „Cvajte“, a Nirnberg je 15. oktobra prošle godine napravio prilično iznenađenje i slavio u Dizeldorfu rezultatom 1:0. Što se tiče tabele, tu dosta bolje stoji Fortuna, koja je sa 29 bodova iz 19 kola na šestoj poziciji, dok je Nirnberg u opasnoj zoni sa 19 bodova, koliko ima i gore pomenuti Zandhauzen. Ovde treba očekivati tvrd i potpuno ravnopravan meč, u kom će nijanse odlučiti putnika u narednu fazu. Ne bi bilo čudno ako vidimo 120 minuta fudbala, a možda i penale.

Za kraj je ostavljen susret dva bundesligaša Bohuma i Borusije iz Dortmunda. Borusija se nalazi u strahovitom naletu na početku godine, vezala je četiri pobede i vratila se u borbu za titulu u Bundesligi. Trener Terzić ima ogroman izbor izuzetno kvalitetnih igrača, može bezbolno da ih rotira, a kup je svakako takmičenje u kom će „milioneri“ probati da odu do samog kraja. U subotu je stradao Frajburg sa 5:1, pa Borusija u Bohum odlazi izuzetno motivisana. I Bohum je u subotu isporučio „petardu“ Hofenhajmu u pobedi od 5:2. Ovaj tim je očajno otvorio sezonu, ali je u poslednje vreme našao formu i sada je tri boda udaljen od zone ispadanja. Opstanak u Bundesligi je glavni cilj ovog kluba, ali nema sumnje da će i u kupu znati da iskoristi svoju šansu, ako mu se ukaže. Ovde treba očekivati golove i prolaz gostiju u četvrtfinale. 

PIŠE: Mladen Heleta

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke