Militao je postao broj 1 u Madridu

Autor: Sportske Net
nedelja 19.09.2021.
12:15
Izvor: Sportske.net

Nezamenljiv.

EPA-EFE/Chema Moya
EPA-EFE/Chema Moya

Povezane vesti

Ederu Militau život sa praktično promenio u aprilu prošle godine i od tada standardan je u postavi Real Madrida, što je svojom igrom i zaslužio. Brazilac je ubrzo postao nezamenljiv Zidanu, a sada i Anćelotiju. Osim toga, i u reprezentaciji je stigao do prvih XI.

Militao se pojavio 3. aprila prošle sezone. Da stvar bude gora, bio je umešan u bolne poraze "kraljevića". Ali sve se promenilo za brazilskog štopera.

Vratio se u početnih jedanaest protiv Eibara 3. aprila i od tada je igrao apsolutno sve u Real Madridu. Već je upisao 19 uzastopnih utakmica u La ligi i Ligi šampiona sa gotovo punom minutažom: 1.710. Od pomenutog datuma, nijedan igrač Madrida nije igrao više od njega.

Bilans od 19 uzastopnih utakmica koje je odigrao sa Madridom podrazumevaju 12 pobeda, 6 remija i 1 poraz, uz 16 primljenih golova. Ove sezone on je jedini defanzivac koji je odigrao sve: pet utakmica, 450 minuta.

Šest neverovatnih meseci za defanzivca. Povrede su ga poštedele, pa čak je i tržište bilo na njegovoj strani, imajući u vidu da su Ramos i Varan otišli. Čak i njegova tržišna vrednost ponovo vrtoglavo raste. Nakon što je pao na 30 miliona evra (Madrid ga je 2019. platio 50), sada je na 40 miliona prema specijalizovanoj veb stranici "Transfermarkt" i verovatno će ići ka gore ukoliko nastavi ovim tempom. 

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke