Milošević dobio naslednika - Legenda, ali bez dana trenerskog staža!

Autor: Mladen Heleta
petak 19.04.2024.
19:00
Izvor: Sportske.net

Sergej Barbarez će voditi Bosnu i Hercegovinu.

EPA-EFE/GIAN EHRENZELLER
EPA-EFE/GIAN EHRENZELLER

Povezane vesti

Savo Milošević se povukao sa mesta selektora fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, nakon što nije uspeo da je odvede na Evropsko prvenstvo, a kao što smo vam i najavili još u utorak, njegov naslednik će biti Sergej Barbarez (52), legendarni bosanski fudbaler i nekadašnji kapiten nacionalnog tima.

Odluku o njegovom imenovanju doneo je Izvršni odbor Fudbalskog saveza BiH.

"Sigurno jedna velika stvar za mene. Nadam se da će biti i za reprezentaciju i za Savez. Dolazimo sa velikom željom i velikim ponosom da pravimo neke velike stvari. Bilo bi nekorektno da sada komentarišem prošlost. Sledićemo naš put i budite uvereni da će sve biti 100 odsto korektno", rekao je Barbarez po preuzimanju funkcije.

Ono što brine fudbalsku javnost u BiH je neiskustvo Barbareza u trenerskom poslu, pošto će mu ovo biti prvi put da je šef stručnog štaba.

Kao fudbaler je imao ozbiljnu bundesligašku karijeru, koju je završio 2008. godine. Nosio je dresove Leverkuzena, HSV-a, Borusije Dortmund, Union Berlina, Hanze iz Roštoka i Hanovera, a ponikao je u Veležu iz rodnog Mostara.

Bosna i Hercegovina je svoje jedino veliko takmičenje igrala pre tačno deset godina na Mundijalu u Brazilu, pod vođstvom Safeta Sušića. Pred Barbarezom je sada težak posao, jer BiH sa njim ulazi u novu eru, bez Edina Džeka, koji se povukao posle poraza od Ukrajine u baražu za odlazak na Euro.

Barbarez je čak peti selektor BiH u poslednjih 16 meseci. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke