Minhenska "mašina" ponovo radi - Bajern za 19 minuta rešio Volfsburg!

Autor: Mladen Heleta
nedelja 05.02.2023.
19:26
Izvor: Sportske.net

Bavarci na visokom nivou.

EPA-EFE/HANNIBAL HANSCHKE
EPA-EFE/HANNIBAL HANSCHKE

Povezane vesti

Bajern iz Minhena je bledo otvorio 2023. godinu sa tri bundesligaška remija u nizu. Mnogi su se ponadali da je gigant u padu i da mu se može desiti da ostane bez titule, ali danas je desetostruki uzastopni šampion Nemačke pokazao reakciju, dokazao da mu na domaćoj sceni nema premca i da bi trebalo da se dogodi čudo pa da na kraju sezone ne osvoji 11. "salataru" zaredom.

Izabranici Julijana Nagelsmana su demonstrirali silu u Volfsburgu i pobedili domaći tim sa 4:2 u 19. kolu Bundeslige. 

Bajern je ponovo lider na tabeli sa 40 bodova, ima bod više od Union Berlina, a tri više od Dortmunda. Volfsburg je sedmi sa 29 bodova na svom kontu.

"Vukovi" su inače u ovaj susret ušli u sasvim solidnoj formi, ali su bili "nokautirani" već posle 19 minuta igre.

Bajern je domaćina otvorio u devetom minutu, kada je Koman centaršutem gađao Milera, koji nije ni dodirnuo loptu, ali je zavarao golmana Kastelsa i ona je završila u mreži, za 0:1.

Samo pet minuta kasnije još jedan pogodak Komana za 0:2. Novajlija Kanselo je sa desne strane poslao idealan centaršut na drugu stativu, a tamo je Koman briljantno reagovao, uhvatio je volej iz prve i sa 12 metara postigao efektan gol.

U 19. minutu bilo je 0:3. Kimih je centrirao iz slobodnog udarca sa leve strane, a Tomas Miler bio najbolji u skoku i glavom smestio loptu u mrežu.

Volfsburg, kog sa klupe predvodi bivši trener Bajerna Niko Kovač, pokazao je reakciju nakon ovog šokantnog početka i smanjio je na 1:3 u 43. minutu. Paulo Otavio je lepo proigrao Kaminskog, ostavio ga samog pred golmanom Zomerom, a Poljak je rutinski završio ovu akciju.

Gosti iz Minhena su skoro celo drugo poluvreme odigrali sa desetoricom, zbog drugog žutog kartona Kimiha u 54. minutu

Domaćin ne da nije iskoristio brojčanu prednost, već je sve vreme bio u podređenom položaju. Bajern je "tačku na i" stavio u 73. minutu, kada je mladi Musijala pogodio za 1:4 posle sjajnog solo-prodora.

"Vukovi" su poraz ublažili u 80. minutu preko Svanberga, koji je iskoristio lošu intervenciju De Lihta i savladao Jana Zomera, za 2:4.

Dva minuta kasnije je sudija posle poziva iz VAR sobe poništio gol Lukasu Nmeši i to je bio kraj svih nadanja domaćeg tima da može da nešto više učini u ovom duelu.

Пласман обезедио Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke