Misterija Alegri, zbog čega je izvisio za pet velikih klupa?

Autor: Boris Jovanović
utorak 26.01.2021.
10:16
Izvor: Sportske.net

Neverovatno je da je tako kvalitetan trener bez posla toliko dugo. Ređaju se propuštene šanse, šta je razlog?

EPA-EFE/DANIEL DAL ZENNARO
EPA-EFE/DANIEL DAL ZENNARO

Povezane vesti

Maks Alegri je i dalje bez posla, već 18 meseci od kada je otišao godinu dana pre isteka ugovora sa Juventusom, ne uspeva da nađe posao. Podsetićemo, sa Milanom je bio prvak, pet titula i nekoliko kupova je osvojio sa Juventusom, sa "Bjankonerima" je igrao dva finala Lige šampiona.

Dok je bio na klupi Juventusa odbio je Real, ali sada kada je bez posla, ne uspeva da se vrati trenerskom poslu.

Neverovatna je lista poslova koju je izgubio.

Prvo u Totenhemu, bio je jako zainteresovan za klupu posle Poketina, šansu je dobio Murinjo. Pričalo se o Arsenalu, ali se klub odlučio za Artetu. Novi poziv iz Madrida nije stigao, a Barselona ga nije ni uzimala u razmatranje.

Onda je usledila priča oko Intera, naime Maks je bio favorit Marote da preuzme klupu prošlog leta kada je Konte hteo da ode i kada je u poslednjem trenutku predsednik Ženg uspeo da spreči rascep direktora i trenera.

Alegri je ostao praznih šaka, očekivalo se da će ga Leonardo dovesti u Pariz kada je konačno uspeo da otpusti Tuhela, ali nije se desilo ništa, pominjan je čak i Tijago Mota pre Alegrija, na kraju je Poketino dobio posao.

I sada Čelsi koji je još pre četvrt veka počeo italijansku revoluciju, sa Vijalijem i Anćelotijem osvajao trofeje, kao i sa Konteom i Sarijem. Pa i ako su poslednja dvojica ljudi koji su pravili probleme, Alegri je poznat kao klupski čovek, odnosno nikada ne ulazi u sukobe sa gornjim ešalonima. Podsetimo da je najveću titulu, onu u LŠ Čelsi osvojio sa Italijanom na klupi, zaboravljenim Di Mateom.

Alegri je ipak ostao i ovde praznih ruku, i sada čeka manje klubove poput Rome i Napolija.

Prava misterija, jer ako završi na jugu, problem je što će morati da se odrekne velike plate, i svakako je očekivao više...

Neki kažu da je problem što je tražio previše novca, ali čini se da to nije nešto što bogati ne mogu da plate, drugi su obeshrabreni činjenicom da je više trener defanzive što nije prihvatljivo, treći da je potrošen i da bi svako dominirao sa Juventusom što ipak nije istina.

Sve u svemu, Alegri čeka...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke