Mitar i Fulam po planu, ali šta se desilo Paunovom Redingu?!

Autor: Darko Mitrović
sreda 20.10.2021.
22:57
Izvor: Sportske.net

Neverovatan preokret pokvario ukupan utisak o učinku sropskih predstavnika večeras u Čempionšipu.

EPA-EFE/Frank Augstein
EPA-EFE/Frank Augstein

Povezane vesti

Odigrane su sve preostrale utakmice 13. kola engleskog Čempionšipa, a ekipa Fulama je na svom terenu savladala Kardif sa 2:0, uz još jedan gol najboljeg strelca lige Aleksandra Mitrovića.

Tom Kerni je u 57. minutu postigao prelep gol sa petnaestak metara, kada mu je Vilson poslao loptu sa desne strane, ''sevnuo'' je projektil i lopta je otišla pred prečku - neodbranjivo, 1:0.

Samo šest minuta kasnije, pitanje pobednika rešio je Mitrović posle još jedne akcije domaćih po desnoj strani. Ovoga puta asistirao je Rid, a Mitrović rutinski završio akciju za konačnih 2:0.

Fulam se ovom pobedom probio na drugo mesto sa 26 bodova, pet manje od vodećeg Bornmuta.

Međutim, pravi šok doživela je ekipa Redinga, zajedno sa trenerom Veljkom Paunovićem, u duelu sa Blekpulom. Paunovićev tim je bio u odličnoj formi u poslednje vreme, a posle prvog poluvremena je već na vidiku bila treća uzastopna pobeda, s obzirom da je Reding vodio sa 2:0. Međutim, u periodu od 69. do 85. minuta Blekpul pravi potpuni preokret i dolazi do pobede rezultatom 3:2.

Dan u 11. i Dele-Baširu u 21. minutu doneli su dva gola prednosti Redingu, a preokret je najavio Dejl, koji je u 69. minutu smanjio na 2:1, a četiri minuta kasnije asistirao Jejtsu za 2:2.

Tada je Reding bio već ozbiljno uzdrman, a u 85. gosti to koriste za pobedonosni gol, koji je Jejts postigao iz prethodno dosuđenog jedanaesterca.

Reding je tako propustio priliku da se probije u prvih šest ekipa na tabeli. Ostao je na osmom mestu sa 19 bodova, a Blekpul se probio na dvanaestu poziciju sa 18 osvojenih bodova.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke