Mitoma i Brajton su Liverpulov košmar - Sezona u Engleskoj piši propalo

Autor: Nemanja Janošev
nedelja 29.01.2023.
16:28
Izvor: Sportske.net

Liverpul eliminisan i iz FA kupa.

EPA-EFE/Peter Powell
EPA-EFE/Peter Powell

Povezane vesti

Fudbaleri Brajtona eliminisali su Liverpul na "Ameks stadionu" pobedivši ih sa 2:1 (1:1) i plasirali se u 5. kolo FA kupa

Još jednom ove sezone - nije bilo dosadno kada se sastanu Brajton i Liverpul. Možda De Zerbijev tim nije mogao da se poigrava sa svojim rivalom kao što je to bio slučaj kada su se poslednji put sreli (op. aut 3:0 za Brajton), ali bilo je intenzivno i interesantno.

Početak je pripao Liverpulu koji je preko Mohameda Salaha rano mogao do vođstva, ali reakcija Luisa Danka sprečila je slavlje "crvenih". Posle početne inicijative gostiju, težište se preokrenulo, pa je isto tako Brajton ubrzo došao u identičnu situaciju, no Aleksander-Arnold spašava stvar.

Liverpul je tražio prostor između linija Brajtona, dok je De Zerbijev plan bio da putem krila, prevashodno Mitome, dolazi do situacije da pripreti.

Posle pola sata igre, Salah dolazi do lopte kojom proigrava Harvija Eliota, a ovaj na drugoj uzastopnoj utakmici u FA kupu biva strelac. Sporno je bilo to što je Nabi Keita odigrao rukom u začetku akcije, ali procena sudija bila je da tu nije bilo namere i da sebi nije pomogao na taj način.

Ali, pred odlazak na pauzu, usledio je odgovor. Prekid domaćih, odbijena lopta u zonu šuta na koju natrčava Tarik Lampti. Njegov udarac pogodio je Danka, promenio pravac i prevario Alisona.

Klop nije želeo da mu se ponovi scenario iz prošle runde kada su igrali dva meča sa Vulvsima. Uveo je Darvina, Hendersona, Fabinja, Milnera... Međutim, ništa od toga nije urodilo plodom. Liverpul je bio bezopasniji, prosto se nisu razumeli na terenu sa mnogo grešaka u kreaciji i predaji lopte. Alison je nekoliko puta izvrsno čuvao svoj gol, ali u 92. minutu nije uspeo.

Prekid sa desne strane na drugu stativu, Estupinjan je izegao ofsajd, poslao loptu na suprotnu stranu gde je prihvata Kaoru Mitoma koji, kao ulični umetnici sa "bubamarom" vara čitavu defanzivu rivala i trese mrežu za erupciju na "Ameksu".


Na taj način, Liverpulu preostaje još Liga šampiona ove sezone budući da u Premijer ligi nemaju nikakve šanse za trofej.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke