Mitrović dao gol, pa učestvovao u skandalu, Al Hilal slavio u Iranu

Autor: Mladen Heleta
utorak 03.10.2023.
20:10
Izvor: Sportske.net

Pobedila i Al Feiha, našeg trenera Vuka Rašovića.

@Alhilal_EN
@Alhilal_EN

Povezane vesti

Fudbaleri saudijskog Al Hilala pobedili su iranski Nasadži u gostima sa 3:0, u drugom kolu grupe D azijske Lige šampiona.

Lider saudijske lige, za kog nastupaju Aleksandar Mitrović i Sergej Milinković-Savić, na taj način je ispravio kiks iz prvog kola, kada je remizirao kod kuće sa Navbahorom, pa sada ima četiri boda, baš kao i uzbekistanski Navbahor. Nasadži je ostao na tri boda, dok je Mumbaj bez bodova.

Srpski napadač Aleksandar Mitrović postigao je prvi gol u azijskoj Ligi šampiona za svoj Al Hilal. On je u 18. minutu pogodio mrežu domaćeg tima nakon centaršuta Al Burajka, za 0:1.

Mitrović je u prvom poluvremenu bio i deo gužve i haosa, tokom kojeg je oboren na zemlju od strane igrača domaćih. Sudija je nakon VAR konsultacije u 38. minutu isključio Hušmanda, odnosno Al Faraža.

U nastavku se igralo 10 na 10, Nejmar je dao gol za 0:2 u 58. minutu, a konačan rezultat postavio je Al Šeri u 93. minutu.

Inače, ovaj meč se igrao se samo dan nakon skandala i otkazivanja utakmice između iranskog Sepahana i saudijskog Al Itihada.

Podsetimo, taj meč bio je otkazan jer gosti nisu želeli da izađu na teren, na kojem je bila istaknuta statusa ubijenog iranskog generala Kasema Sulejmanija, kog Saudijci smatraju teroristom.

Sergej Milinović-Savić nije bio u protokolu Al Hilala za ovaj duel.

Uspešna je bila i ekipi Al Feihe, koja je na svom terenu savladala uzbekistanski Pakhator sa 2:0 u grupi A. Oba gola dao je Marokanac Sabiri. Ekipa Vuka Rašovića upisala je prvi trijumf u takmičenju, sada ima tri boda, a u sastavu nije bilo Vladimira Stojkovića i Milana Pavkova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke