Mitrović ovog puta nije heroj Fulama - Arsenal maksimalan, Gabrijel izvukao živu glavu

Autor: Nemanja Janošev
subota 27.08.2022.
20:25
Izvor: Sportske.net

Fulam ako ovako nastavi ne mora da brine za opstanak, a Arsenal je pokazao da mogu do Lige šampiona.

EPA-EFE/ANDY RAIN
EPA-EFE/ANDY RAIN

Povezane vesti

Fudbaleri Arsenala pobedili su Fulam sa 2:1 (0:0) na stadionu "Emirejts" u okviru 4. kola Premijer lige.

Tim Mikela Artete bio je kompaktniji, ofanzivniji i opasniji, Fulam je još jednom prikazao da ume da bude problematičan za sve ekipe u Engleskoj, ali upornost "tobdžija" se isplatila.

Arsenal je držao Fulam daleko od svog gola čitav meč. Imali su posed lopte u pojedinim momentima i do 80 odsto što jasno govori o stanju snaga na terenu. Ipak, kada je fizička snaga u pitanju, štoperi Arsenala, odnosno štoper - Gabrijel Magaljaeš je podbacio.

Nije imao nikakvih šansi protiv Aleksandra Mitrovića kojeg je očigledno potcenio u 55. minutu. Srpski napadač mu se prikrao sa leđa, a Gabrijel nije želeo da se oslobodi lopte i za to je kažnjen. Mitrović je pogodio pokraj Remzdejla za vođstvo Fulama. Bio je to 100. gol za špica iz Smedereva u dresu "kolibara".

Nedugo zatim, u 64. minutu, Arsenal je uspeo da savlada odličnog Bernda Lena. Bivši golman upravo Arsenala branio je maestralno čitav meč, ali nije imao nikakvih šansi posle udarca Martina Edegora. 

Imao je Aleksandar Mitrović još jednu sjajnu šansu šutiravši glavom snažno ka golu rivala, ali je Remzdejl dobro reagovao. I posle serije napada i pritisaka, Arsenal preokreće u 86. minutu. Posle kornera i gužve pred golom Lena, najsnalažljiviji je bio krivac kod gola Mitrovića - Gabrijel.

Nakon ove utakmice, Arsenal je prvoplasirani tim Premijer lige sa maksimalnim učinkom. Fulam je 11. i ovo im je tek prvi poraz u sezoni. Mnogi su očekivali da će se to dogoditi ranije.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke