Mladi Hrvat želeo da igra za Nemačku, sad se ''iskreno izvinjava''!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 13.05.2021.
14:15
Izvor: Sportske.net

Danas se saopštenjem obratio hrvatskoj javnosti.

hns-cff.hr
hns-cff.hr

Povezane vesti

Levi bek nemačkog Štutgarta Borna Sosa nedavno je doneo odluku da ubuduće nastupa za reprezentaciju Nemačke, iako je u mlađim kategorijama, sve do pre nekoliko meseci nastupao za Hrvatsku.

Međutim, pojavio se problem jer je Sosa uzeo drugo državljanstvo, koje nije imao pre nego što je počeo da se bavi fudbalom i prema pravilniku FIFA morao je da bude mlađi od 21 godine kad je poslednji put nastupio za matičnu reprezentaciju, u ovom slučaju reprezentaciju Hrvatske. Međutim, on je jesenas sa pune 22 godine nastupio za U21 selekciju Hrvatske i praktično tada izgubio pravo da ostvari svoju želju i zaigra za Nemačku u seniorskoj konkurenciji.

Kada mu plan nije uspeo, sada je Sosa odlučio da se javno izvini svima u Hrvatskoj, saopštenjem koje u nastavku prenosimo u celini.

''Proteklih dana se u mom životu dogodilo mnogo toga što je na meni ostavilo traga, posebno na mojoj sportskoj karijeri.

Neću bežati od vlastite odgovornosti za situaciju u koju sam se doveo, iako sam u trenutku kad sam donosio odluku o svojoj reprezentativnoj karijeri verovao da činim ispravnu stvar.

Doneo sam pogrešnu odluku i pritom ispao naivan.

Kao i svaki sportista, i ja sam kao dete sanjao nastupe na velikim takmičenjima. Sanjam ih i dalje, bez razmišljanja o novcu ili drugim materijalnim vrednostima, a sanjam naravno i nastupe na evropskim i svetskim prvenstvima.

Ali, ni u tom snu nemam iluzija da me mnogi neće shvatiti i za to ih ne krivim. Odgovornost za ovu situaciju je samo moja; od pogrešnog shvatanja šta mi saopštavaju iz HNS, pa do odluke koju sam doneo, očigledno motivisan da do cilja stignem drugim, možda i kraćim putem.

Za mlađe hrvatske selekcije debitovao sam 2012. godine i odigrao 56 utakmica. Bilo je tu boljih i lošijih nastupa, ali ponosan sam na svaku utakmicu koju sam odigrao u hrvatskom dresu.

Odluka koju sam doneo bila je pogrešna i za nju sam trebam snositi odgovornost. Ako Hrvatski nogometni savez i selektori smatraju da uprkos svemu mogu doprineti uspehu naših reprezentacija, ja ću se njihovom pozivu odazvati i staviti na raspolaganje.

Na kraju, ovim putem se iskreno izvinjavam hrvatskoj (sportskoj) javnosti, navijačima hrvatske reprezentacije te Hrvatskom nogometnom savezu kojem zahvaljujem na strpljenju, razumevanju i korektnosti koju su mi pokazali u ovoj situaciji'', napisao je Sosa.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke